• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yalçıntaş:Bizi daha zorlu günler bekliyor

Yalçıntaş:Bizi daha zorlu günler bekliyor
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, işadamları olarak zorlu bir hayatın ve zorlu bir rekabetin içinde olduklarını belirtti.

İTO Meclis’inin olağan toplantısında konuşan Yalçıntaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önceki gün İTO iftar programına katılımının tüm İstanbul ticaret alemini son derece mutlu ettiğini vurguladı.

Yalçıntaş, “Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul iş alemine himayelerini hiçbir zaman esirgememiş, her zaman bizlerle beraber olmuştur” diye konuştu.

Muhabbet ve merhamet ayı olan Ramazan’ın insanların birbirini tanıması için son derece önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Yalçıntaş, “İşadamları olarak zorlu bir hayatın ve zorlu bir rekabetin içindeyiz. Bugünkü ekonomik gelişmeler bizi daha da zorlu ve rekabetçi günlerin beklediğini gösteriyor” değerlendirmesini yaptı.

İş alemi olarak kendi kazançlarını helalinden kazanmayı düşüneceklerini ama bunun yanında mutlaka toplumun da kazanmasını ve daha iyi noktalara gelmesini düşünmek zorunda olduklarını belirten Yalçıntaş, şunları kaydetti:

“Toplumda yoksulluk ve eksiklik varsa, komşumuz açsa, bireysel zenginliğimizin ve bireysel kazancımızın hiçbir kıymeti yoktur. Yaptığımız çalışmalarda topluma bir şeyler katmak için, toplumu daha müreffeh ve huzurlu hale getirmek için bir şeyler yapmıyorsak, yaptığımız işler bireysel anlamda ne kadar başarılı olursa olsun mutlaka eksiktir. Halil Cibran’ın söylediği gibi, ‘Aklımız bir süngerse yüreğimiz de bir nehirdir’. Biz her zaman yüreğimizi aklımızın yanına koymak zorundayız ve her zaman aklımızla kazandığımızı yüreğimizle de paylaşmak zorundayız.”

Ramazan ayında zor durumda olan insanlar olduğuna değinen Yalçıntaş, “Allah-u Teala bu güzel günlerin hürmetine o insanları da huzura, sükuna ve barışa kavuştursun” temennisinde bulundu.

Batman’a yatırım çağrısı

İTO Meclis toplantısına konuk olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu ise, Batman’a yapılan yatırımların çoğunun kendi içlerinden çıktığını belirterek, “Batman’ı Türkiye’nin öte yanı gibi görmeyin. Türkiye bir bütündür ve Batman bu bütünün bir parçasıdır. Sizin olan şehre sahip çıkmanız gerekmektedir” diye konuştu.

Nasıroğlu, huzur ve sükunet ortamının Batman’da bir değişim sürecini yarattığını, organize sanayi bölgesine yatırım yapmak için firmaların beklediğini, tekstil sektöründeki önemli gelişmelerin şehir için binlerce istihdam getirdiğini anlattı.

Şehirdeki yatırım hamlesinin birçok alanda kendini gösterdiğini ifade eden Nasıroğlu, sosyal tesislere her gün bir yenisinin eklendiğini ve günde 20′den fazla uçağın inip kalktığı Batman’da uçakların doluluk oranının yüzde 90 olduğunu söyledi.

Batman’a yapılan yatırımların çoğunun kendi içlerinden çıktığına işaret eden Nasıroğlu, “Batman’a yapılacak yatırımlar, Yeni Teşvik Kanunu’nda 6. Bölgede olacak yani, sağlanacak teşviklerle 100 lira yatıran 110-120 lira alacak. Batman Ticaret ve Sanayi Odası adına diyorum ki, siz ellerinizi uzatınca biz koşa koşa geleceğiz ve sizin çantanızı biz taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Nasıroğlu, Suriye, İran ve özellikle iyi bir pazar olan Irak sınırlarına yakın bir yerde olması dolayısıyla Batman’ın Doğu ve Güneydoğu’daki en avantajlı il olduğunu belirtti.

“Hepimizin kalbi Türkiye Cumhuriyeti olarak atmalı”

Batman’ın medyada görüldüğü gibi değil, güvenilir bir il olduğunu kaydeden Nasıroğlu, münferit olayların dünyanın her yerinde olabileceğine dikkati çekti.
Nasıroğlu, “Şer odakları oluşan puslu havadan yararlanıp Anadolu’da bin yıldan beri varolan kardeşiliğimize yönelik planlar içerisindeler. Ancak yaptıkları hesabı tutturamayacaklar. Kürdü, Türkü, Alevi’siyle ülkemizde yaşayan tüm renkler olarak bu kardeşliğin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz” yorumunu yaptı.

Sivil toplum kuruluşlarına ve yöneticilere çok büyük iş düştüğünü ve herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Nasıroğlu, “Savaşın dili yerine barışın dilini konuşmalıyız. Düşüncelerimiz farklı olsa da hepimizin kalbi Türkiye Cumhuriyeti olarak atması gerekiyor” dedi.

Nasıroğlu, Batmanlı annelerin kendisine “İstanbullu çocuklara söyle ‘Biz beraber büyük Türkiye’yiz. Hep beraber yaşanan ölümlerin önüne geçsinler” dediklerini de sözlerine ekledi.

İTO Meclis Toplantısında, meclis üyeleri sektörel sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin konuşmalar da yaptı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 975 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim