• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

“Türkiye lokomotif, mülk alıp şubeleşiriz”

“Türkiye lokomotif, mülk alıp şubeleşiriz”
Saradar Grubun CFO’su olan “Türkiye bütün hayalerimizi karşıladı. Bağlılığımızı göstermek için mümkün oldukça şubelerimizin mülkünü satın alarak şube açmak istiyoruz” dedi.

Türki’ye’de BDDK’dan sıfırdan banka kurma lisansı alan son banka olarak eylül-ekim gibi ilk şubesini açmaya hazırlanan Odea Bank’ın Yönetim Kurulu üyesi ve Saradar Grubun CFO’su olan “Türkiye bütün hayalerimizi karşıladı. Bağlılığımızı göstermek için mümkün oldukça şubelerimizin mülkünü satın alarak şube açmak istiyoruz” dedi.

 

Türkiye’de Odea Bank adıyla faaliyet yürütmeye hazırlanan Bank Audi’nin ana şirketi Saradar Group CFO’su Freddie Baz, Odea Bank’ın kuruluş çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Çok heyecanlıyız. Şu ana kadar Türkiye hayallerimizi karşıladı. Buraya olan bağlılığımız nedeniyle mümkün oldukça açacağımız şubelerin mülkünü satın almak istiyoruz. Sadece kiralık olup da lokasyon nedeniyle kaçırmak istemediklerimiz olursa onları da kiralayacağız” dedi.

BDDK denetimi sürüyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yetkililerinin bankanın hazırladığı altyapıya ilişkin gerekli denetimleri yaptığını kaydeden Baz, şunları anlattı: “Eylül en geç ekim ayı gibi ilk şubemizi İstanbul’da açacağız. Bu yıl sonuna kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’de 7-8 şube açmayı planlıyoruz. Daha sonra Bursa ve Gaziantep’te de şube açacağız. İstanbul’da Maslak, Güneşli ve Kozyatağı’nda şube açacağız. Ayrıca İstanbul’da 2-3 tane bireysel bankacılığa yöneleceğimiz bayrak taşıyıcı niteliğinde şubeler açacağız. 2013 sonuna kadar ise, 28 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar satın almaya uygun yerini beğendiğimiz mülkleri satın alarak, ilk şubelerimizin mülklerinin de bize ait olmasını sağladık.”

Türkiye lokomotifimiz

Bank Audi’nin uzun yıllardır Avrupa’da bankacılık faaliyetleri yürüttüğünü belirten Baz, “Ancak büyümek için asıl olarak kendi bölgemizdeki ülkelere odaklandık. Mısır, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan’daki bankalarımız bulundukları ülkelerde, kendi alanlarında en büyükler arasına girmeyi başardı. Türkiye bölgede yıldız ülke. Büyümemizde lokomotif ülke olacak” diye konuştu.

Belirsizliklere rağmen Avrupa yerine Ortadoğu

BANK Audi’nin geçen yıldan bu yana rejim değişikliği nedeniyle siyasi ve ekonomik istikrarrsızlıkların yaşandığı Ortadoğu bölgesindeki faaliyetlerine ilişkin ise Freddie Baz, şu değerlendirmeyi yaptı: “Tıpkı Türkler gibi biz de belirsizliklerde başarılı iş yapmayı biliyoruz. Bu bizim en önemli rekabetçi yanımız. Ortadoğu ülkelerinde şu anda süren belirsizlik ortamına rağmen, yine de Avrupa yerine bu bölgeyi tercih ederiz. Her şeye rağmen büyüme potansiyeli yine de bu bölgede. Suriye’de devam eden olaylar sırasında açamadığımız şubelerimiz var. Orada bazı işlerimizi tam olarak yürütemiyoruz. Ama Suriye yerine Avrupa’da bir ülkeye mi girmek isterdiniz diye sorsalar, cevabımız ‘hayır’ olur. Herşeye rağmen yine bu bölgede yatırım yapardık” dedi.

Suriye’de avantajımızı kaybetmek istemiyoruz

Suriye’nin potansiyeli yüksek, önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Freddie Baz, şöyle konuştu: “Oradaki faaliyetlerimizi şu an için sürdürüyoruz. Açabildiğimiz şubeleri açık tutmaya çalışıyoruz. Suriye’deki ayak izimizi kaybetmek istemiyoruz. Potansiyeli yüksek bu ülkeye ilk giren şirketler arasında yer alarak sahip olduğumuz avantajı korumak istiyoruz. 27 şubemiz var orada. Açık olanlarla kendi maliyetini karşılayan bir yapı sağladık. Hatta her şeye rağmen şubeler ayda 1-1.5 milyon dolar kâr ediyor.”

Transferler işgücüne yarar

ODEA Bank’ın üst yönetimi için diğer bankalardan yönetici transfer etmesiyle ilgili olarak yapılan yorumlarla ilgili Freddie Baz şu değerlendirmeyi yaptı: “Elbetteki bazı tepkiler olacak. Bu doğal ama Türkiye’de kurulan, burada faaliyet gösterecek olan Bank Odea’nın Türk bankacıları transfer etmesi de doğal. Başka bir ülkeden çalışanlarını seçmeyeceğine göre, transferler olacak. Bu aslına bakarsanız bankacılık sektörü için gayet iyi bir durum. Pazara yeni bir oyuncunun girmesi, sektörü çalışanlar açısından daha efektif hale getirir.”

Hoşgeldin paketiyle açılıyor personeli de ödüllendirecek

ODEA Bank’ın kısa ve orta vadeli planlarını anlatan Genel Müdür Hüseyin Özkaya ise şu bilgileri verdi: “Başlangıçta kurumsal müşterilere odaklansak da, bireysel bankacılıkta da iddialı olacağız. Hem kurumsal müşterileremize hem de bireysel müşterilerimizi bir takım özel uygulamalarla, hoşgeldin paketleriyle karşılayacağız. 2012 sonuna kadar aktif büyüklüğümüzü 2 milyardolara, kredi büyüklüğümüzü de 1.5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2015’e kadar ise, aktifte 5, kredilerde 4 milyar dolar büyüklük planlarken bu rakamları 2017’de sırasıyla 9 milyar ve 6 milyar dolara çıkarmak üzere strateji belirledik.”

BDDK’nın onayından sonra faaliyette

LÜBNAN’ın en büyük ve Arap dünyasının 4’üncü büyük bankası Bank Audi, geçen yıl ekim ayında 300 milyon dolar sermaye ile Türkiye’de banka kurma lisansı almıştı. Türkiye’de Odea Bank adıyla operasyonlarını yürütecek olan banka, BDDK’nın denetimlerin ardından onay süreceni tamamlamasıyla birlikte faaliyete açılacak.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1217 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim