• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Avea reklamlarla değil rakamlarıyla da konuştu

Avea reklamlarla değil rakamlarıyla da konuştu
Avea, 2012 yılının 3. çeyreğinde elde ettiği finansal sonuçlarla en yüksek değerlerine ulaştı. Toplam geliri 910 Milyon TL’ye ulaşan Avea’nın abone başı konuşma süresi 350 dakika, abone başı aylık geliri (ARPU) ise; 22,6 TL olarak gerçekleşti.

 

3. Çeyrek dönemde abone sayısını da 13,2 milyona çıkaran Avea, aynı dönemde akıllı cihaza sahip müşteri oranını da yüzde 22 gibi yüksek bir orana yükseltti.
 
Avea elde ettiği bu sonuçlarla, 2010 üçüncü çeyrek ile 2012 çeyrek dönemini kapsayan 2 yılda gelir büyümesinde pazar liderinden 3, abone büyümesinde ise; 4 kat fazla büyüme elde etmiş oldu. Avea Ceo’su Erkan Akdemir büyüme ile ilgili olarak “Otobanda sol şeride geçtik, tam gaz yolumuza devam ediyoruz rakamlarımız da bunu doğruluyor” dedi
 
GSM sektörünün en hızlı büyüyen ve yenilikçi operatörü Avea, 2012 yılı 3.çeyrek dönem finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Avea; toplam gelir, kişi başı konuşma süresi, abone başı aylık gelir, toplam müşteri sayısı ve müşteri tabanındaki akıllı cihaz sahiplik oranında gösterdiği büyüme ile rekorlarını kırdı.
 
Açıklanan finansal verilere göre Avea’nın gelirleri, gösterdiği güçlü faaliyet performansı ile 2011 yılının aynı dönemine oranla yüzde 11 artarak 910 Milyon TL olarak gerçekleşti. Toplam servis geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 888 Milyon TL’ye ulaşan Avea’nın data geliri ise 106 Milyon TL olurken, data gelirinin servis gelirlerindeki payı yüzde ise 12’ye yükseldi. Böylece Avea hem faturalıda hem de faturasızda tarihinin en yüksek gelir seviyesine ulaştı.
 
Müşteri tabanında istikrarlı büyümesini sürdürüyor
 
Üçüncü çeyrek sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir, 2012 mottosunu “çalışmak” olarak belirleyen Avea’nın, geleceği şekillendirmeye odaklı, ektiklerini biçmeden yeni tohumlar atan bir şirket olduğunu ifade ederek; “Finansal sonuçlarımızı açıkladığımız dönemler, ektiğimiz tohumları değerlendirdiğimiz, yenilerini ekmek için motive olduğumuz dönemler. 2012 yılı 3. çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarımı paylaşacağımız bugün; son dönemde ses getiren reklam filmimizdeki sloganda dediğimiz gibi reklamlar değil, rakamlar konuşacak” dedi.
 
Akdemir, son üç yılda 2 milyar liralık yatırım gerçekleştiren Avea’nın, 22 binin üzerine çıkan iletişim kulesi ve yüzde 99’u aşan kapsama oranı ile bu yatırımlarının karşılığını, 3. Çeyrek dönemde abone tabanını 206 bin kişiyle büyüterek aldığını söyledi.
  
2012 yılı 3. Çeyrek döneminde müşteri sayısını 13,2 milyona çıkaran Avea,  faturalı abone tabanını 2011’in 3.çeyrek dönemine oranla yüzde 6 artırarak 5,9 milyona, faturasız abone tabanını ise yüzde 5 artırarak 7,3 milyona yükseltti.
 
Müşteri sayısındaki istikrarlı artıştan çok memnun olduklarını dile getiren Avea CEO’su Erkan Akdemir; “Otobanda sol şeride geçtik, tam gaz yolumuza devam ediyoruz. Rakamlarımız da bunu doğruluyor. Avea elde ettiği bu sonuçlarla, 2010 üçüncü çeyrek ile 2012 çeyrek dönemini kapsayan 2 yılda; gelir büyümesinde pazar liderinden 3, abone büyümesindeyse 4 kat fazla büyüme elde etmiş oldu. Tüm birimlerimiz de bu hızımızı desteklemek için yüksek verimde çalışıyor. Bunun karşılığını da artan müşteri sayımızla alıyoruz” dedi.
 
Avealılar bir tek uykuda konuşmadı
 
Abone başına aylık gelirini (ARPU) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında artışla 22,6 TL’ye çıkaran Avea, kişi başı dakika kullanımında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 12 artış elde ederek 350 dakikaya ulaştı.
 
Elde edilen rakamlar doğrultusunda Avea’nın 2. Çeyrekte de Avrupa’nın en çok konuşturan GSM operatörü olduğunu ifade eden Akdemir; “3. Çeyrek sonuçlarımız yine bu rekorumuzu elimizde tutacağımızı gösteriyor. 2011 yılının 3. çeyreğinde 265 dakika konuşan Avealılar, bu çeyrekte 350 dakika konuşarak kendi rekorlarını kırdı. Avealı, 6 saate yakın konuşarak sevgisini de üzüntüsünü de dostları, arkadaşları ile paylaştı. Avealılar bir tek uykusunda konuşmadı. Bunu da korkmasına gerek olmadığı için yaptı.” dedi.
 
Basın toplantısında açıklanan finansal verilere göre 2012 yılı 3. çeyrek döneminde elde edilen değerler sayesinde Avea’nın EBITDA değeri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 128 Milyon TL olarak gerçekleşti.
 
Avea müşterilerinin sesine kulak verdi
 
S.E.Ç. ile ipleri tamamen müşterilerin eline bıraktı
 
2012 üçüncü çeyrek döneminde müşterilerinin hayatına daha fazla katkı sağlama hedefiyle hareket eden Avea, S.E.Ç. (Sade, Ekonomik, Çeşitli) tarifesi ile GSM sektöründe Türkiye’de bir ilke imza atarak butik tarife dönemini başlattı.
 
Sektöründe bir ilke imza atan ve rekabeti tüketici lehine yeniden şekillendiren S.E.Ç. ile müşterilerine ihtiyaçlarına uygun ses paketini, farklı dakika alternatifleri arasından istediği gibi oluşturma imkanı sunan Avea; müşterisinin istediği büyüklükteki mobil internet ve/veya kısa mesaj paketlerinden bir veya ikisini ekleyerek, tarifesini kendi ihtiyaçlarına en uygun, en ekonomik ve kişiye özel hale getirmesine de imkan tanıdı.
 
Avea, S.E.Ç tarifesi ile ayrıca müşterilerinin akıllı telefonları; standart ve kitlesel kampanyaların uygun gördüğü şekilde değil; müşterilerin kendi ihtiyaçlarına uygun şekilde almalarını da sağladığını belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir; “Müşteri memnuniyetini sağlamakla yetinmeyip “müşteri demokrasisine” geçtik. Sektörde rekabeti Türkiye lehine yeniden şekillendiren Avea, özgürlüğün kıymetini de biliyor ve en önemlisi ona değer veriyor” diye konuştu.
 
Mobil internet gelirleri yüzde 64 yükseldi
 
Abone tabanındaki akıllı cihaz sahiplik oranını yüzde 22’ye yükselten Avea, mobil internet gelirini, 2011’in 3.çeyreğine oranla yüzde 64 artırarak, toplam 106 Milyon TL gelir elde etti. Avea, TT Net Jet satışlarıyla beraber modem satış pazar payını Ocak-Ağustos 2012 döneminde 11 puan artırarak yüzde 29’a yükselti.
 
Akdemir: “Yeni dönemde herkesin aklı Avea’da”
 
Akıllı cihaz satışında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81’lik artış sağlanırken, akıllı cihaz sahibi abone sayısı yüzde 57 artış ile 1,8 milyondan 2,8 milyona ulaştığını,
bunun sonucunda da Avea’nın 2011 yılının 3. Çeyreğinde yüzde 16 olan toplam cihaz pazar payını yüzde 19’a yükselttiğini belirten Akdemir; “Pazar payımızdaki artışta kilit rolü müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre iletişim paketleri oluşturmamız ve akıllı tablet ve telefonları bizim sunmamız oynadı. Yani artık herkesin aklı da hakkı da Avea’da desek yanlış olmaz” şeklinde konuştu.
 
Avea, Avealılar kazansın diye çalıştı; 2012’de 24 milyon liralık tasarruf sağladı…
 
“Avea her yerde kazandırır” platformu kapsamında 2012 3. Çeyrek sonu itibariyle 31 yeni marka ortaklığı ve 84 yeni kampanyaya imza atarak müşterilerine ayrıcalıklı avantajlar sunmaya da devam ettiği noktasının altını çizen Akdemir, yaptığı konuşmada Avea’nın yeme-içmeden, modaya, ev dekorasyondan otomotive birçok alanda sunduğu fırsatlarla, 2012’de 693 bin Avealı’ya toplam 24 milyon liralık tasarruf sağladığını açıkladı.
 
Avea’da “Korkusuz internet dönemi” başlıyor
 
Avea, üçüncü çeyrek dönemde gerçekleştirdiği korkusuz internet kampanyasıyla ise, Avealıları yüksek fatura sürprizinden kurtardı. Avea’nın Türkiye’de bir ilke imza atan tarifesi ise internette “Paket Aşımı”na da son verdi.
 
Akdemir, “Kademeli Jet” ve “Taraftar Modem” gibi farklı ve yenilikçi tekliflerle gelirini artırarak 3G modem pazarında 2.sırada yer alan Avea’nın, korkusuz internet kampanyasıyla bu pazarda liderliğe oynadığını söyledi.
 
Mobil internette en hızlı büyüyen GSM operatörü olan Avea, korkusuz internet dünyasıyla müşteri memnuniyetini en üst seviyeye yükseltmeyi, gece, gündüz ekonomik, sınırsız ve sosyal paket seçenekleriyle farklı ihtiyaçlara hizmet ederken; ayrıca hem cepten hem Jet’ten mobil internet kullanıcı sayısını ve gelirlerini artırmayı amaçlıyor.
 
Cesur yürek olup rekabeti sadece müşterileri lehine değil
 
Türkiye lehine şekillendirmeye devam etti
 
“Korkusuz internet dönemi”ne ilişkin görüşlerini paylaşan Avea CEO’su Erkan Akdemir; “Rekabeti sadece kendi müşterisi için değil, Türkiye lehine yeniden şekillendiren Avea, bu öncelik doğrultusunda hep korkuların üzerine gitti! Avea teknolojiyi herkesin imtina ederek, kontrollü kullanmasını istemiyor. Herkesin interneti, doya doya ve en önemlisi korkusuzca kullanmasını istiyor. Avea hep özgürlüklerin operatörü oldu demiştik. İnternette yeni bir dönemi başlattık. Bu dönem için “Cesur Yürek” dönemi de diyebiliriz” dedi.
 
Avea, kurumsal müşterilerine yönelik Türk Telekom ve TTNet ile sunulan “BİZ” platformu ile sektördeki rekabet gücünü artıran avantajlar sunarak, mobil, sabit, internet ve bulut hizmetlerini en yenilikçi teknoloji ve uygun fiyatlar ile sunacak.  Gerçekleştirilen bu üç birliği ile Türkiye’deki tüm işletmelere ve iş sahiplerine verimlilik katmak için  “BİZ” çatısı altında ekonomik, akılcı ürünler ve teknolojik çözümler sunulacak. Avea kurumsal müşteriler kanalında “BİZ” den aldığı güç ile güçlü büyüme performansına devam edecektir.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim