• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Avea, 3 bin 51 engelliyi iş sahibi yaptı

Avea, 3 bin 51 engelliyi iş sahibi yaptı
Engelli istihdamına 7 yıldır kesintisiz destek veren Avea, Fiziksel Engelliler Vakfı ile gerçekleştirdiği işbirliğinin 7. yılında toplam 3 bin 51 engelliyi iş sahibi yaptı.

 

Bu rakamın neredeyse Avea çalışanlarının sayısına ulaştığına dikkat çeken Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, bu sene itibariyle Ulaştırma Bakanlığı’nın “Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben de Varım” projesi kapsamında bu yıl down sendromlu çocukların istihdamı konusunda çalıştıklarını belirterek “Böylelikle engellilerimizi kendi kendilerine yeten, sosyal ve ekonomik hayata entegre olmuş, tüketen değil üreten bireyler haline getirmiş bulunuyoruz” dedi.
 
Engelli vatandaşların istihdamının yanı sıra sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama entegrasyonları gibi konularda yenilikçi ve sürdürülebilir projeler geliştiren Avea; Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) işbirliğinde 7 yıldır sürdürdüğü proje ile 2012 yılı itibariyle toplam da tam 3 bin 51 engelliyi iş sahibi yaptı.
 
Avea ve FEV ile işbirliğinde yürütülen proje; engelli, özel sektör ve sivil toplum örgütü üçgeninde tüm tarafları bir araya getirirken, kamuoyunun engelliler ve engellilik konusunda bilinçlendirilmesine de olumlu katkılar sağladı.
 
7 yılda Avea çalışanlarının sayısı kadar engelli ishtihdamı gerçekleşti
 
Engelli istihdamına yeni bir anlayış getiren projenin Türkiye’deki en kapsamlı engelli kariyer çalışması olduğu noktasının altını çizen Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, “Avea olarak toplumsal sorunlara kalıcı çözümler getirmek amacıyla, proaktif ve uzun vadeli sosyal sorumluluk projelerine hayat veriyoruz. Bunu ülkemiz için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde öncelikli konularımızdan biri olarak görüyoruz. Engelli vatandaşlarımıza sürdürülebilir ve kalıcı çözümler sunmayı da bu noktada önemsiyoruz. Bu kapsamda projemiz ile 2005 yılından bu yana, Türkiye’nin temel sorunlarından biri olan istihdama ciddi anlamda katkı sağlamaktayız. Avea işbirliği ile hayata geçirilen proje; engellilerin özel sektörde iş sahibi olmasına yönelik hayata geçen en somut ve en kapsamlı proje. Projemizle bugüne kadar 3 bin 51 engelli vatandaşımız iş sahibi olarak ekonomik anlamda kendi başlarına ayakta durmayı başarırken, ailelerine de destek oldu. İstihdam edilen kişi sayısına baktığımızda bu rakamın neredeyse Avea organizasyonundaki çalışanların sayısı kadar olduğunu görüyoruz. 7 yıl gibi kısa bir sürede bu sayılara ulaşılması bizim için gurur kaynağı. Projemizle engellilerimizi kendi kendilerine yeten, sosyal ve ekonomik hayata entegre olmuş, tüketen değil üreten bireyler haline getirmiş bulunuyoruz. Ama bundan da önemlisi, engelli bireylerin sosyal yaşama dahil olmaları ki bunun bizim için taşıdığı önemin değeri gerçekten ölçülemez” dedi.
 
Füsun Feridun, bu sene itibariyle Ulaştırma Bakanlığı’nın “Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben de Varım” projesi kapsamında bu yıl down sendromlu çocukların istihdamı konusunda çalıştıklarını belirterek “Böylelikle engellilerimizi kendi kendilerine yeten, sosyal ve ekonomik hayata entegre olmuş, tüketen değil üreten bireyler haline getirmiş bulunuyoruz” diye konuştu.
 
Avea iletişimdeki engelleri kaldırıyor
 
Avea engelli müşterilerine özel geliştirdiği tarife ve uygulamalarla da engelsiz erişime katkıda bulunuyor. Avea’nın işitme engelli müşterilerine yönelik uygulamaları kapsamında; Avea online işlemler menüsünden tarife bilgisini öğrenebiliyor, tarife değişikliği yapabiliyor, güncel kampanyalar hakkında bilgi alabiliyor. Ayrıca işitme engelli bir Avea müşterisi arandığında “Aradığınız kişi işitme engellidir, kendisine ulaşmak için mesaj atabilirsiniz"  anonsu ücretsiz olarak dinletiliyor.
 
Bu uygulamadan yararlanmak için ISITME yazarak 9292’ye göndermek gerekiyor.
 
Avea’nın görme engelli müşterilerine yönelik geliştirdiği uygulamalar kapsamında ise; Avealılar  Avea Müşteri Hizmetleri sesli yanıt sisteminden tarife bilgisini öğrenebiliyor, tarife değişikliği yapabiliyor, güncel kampanyalar hakkında bilgi alabiliyor. Avealılar 500'ü, Avealı olmayanlar ise 444 1 500'ü arayarak abonelik sözleşmesinin maddelerini Avea Müşteri Hizmetleri’ne bağlayarak dinleyebiliyor.
 
Görme engelli Avea müşterilerine özel fatura ve kota dolum bilgileri sesli mesaj olarak gönderiliyor yani her ay fatura dönemi, fatura tutarı ve son ödeme tarihi bilgisinin yanı sıra kullanılan tarife, paket ya da kampanyadan kaynaklı hakların %80 ve %100 limitinin kullanıldığı bilgisi otomatik sesli arama sistemi ile ücretsiz olarak sunuluyor. Dilediği zaman ise fatura işlemleri için 9333 “Fatura Sorgulama ve Ödeme” servisini ücretsiz olarak arayıp bilgi alabiliyor veya işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.
 
Ayrıca engelli müşterilerimizin GSM ihtiyaçlarına cevap verebilecek sadece ses hizmeti içeren, sadece SMS hizmeti içeren veya görüntülü konuşma ile birlikte SMS hizmeti içeren tarifeler de sunuluyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1073 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim