• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Greenpeace üyeleri petrole bulandı

Greenpeace üyeleri petrole bulandı
İtalya’nın Sicilya Adası kıyılarında yapılan petrol sondajının yanısıra yapılan 29 yeni sondaj başvurusuna karşı eylem yapan Greenpeace üyeleri petrole bulandı.

İtalya’nın Sicilya Adası kıyılarında yapılan petrol sondajının yanısıra yapılan 29 yeni sondaj başvurusuna karşı eylem yapan Greenpeace üyeleri petrole bulandı.

İtalya Ulusal Hidrokarbon Kurumu (ENİ) tarafından Sicilya kıyılarındaki dört noktada bulunan petrol rafinerilerinde sondaja başlanması ve diğer petrol şirketlerinin de bulunduğu 29 yeni sondaj başvurusunun onay aşamasına gelmesi Greenpeace’i harekete geçirdi.

Olası bir kazanın Sicilya kıyılarının intiharı olacağını savunan çevre örgütü üyeleri, tehlikeye dikkat çekmek için kendilerini petrole bulayarak eylem yaptı. Greenpeace üyeleri, Sicilya Adası’nın gözde tatil mekânlarından Realmonte’ye bağlı Scala dei Turchi bölgesinde, “Sondaj karşıtı siyahlar” sloganıyla eylemlerini gerçekleştirdi. Greenpeace Deniz Kampanyası Sorumlusu Giorgia Monti eylem sırasında bir açıklamada bulunarak, bölge sakinlerini ve yerel yöneticileri Greenpeace’e destek vermeye çağırdı.

Sicilya kıyılarında petrol aramak amacıyla 29 başvurunun onay beklediğine vurgu yapan Monti, “Her zaman doğal hazinelerimizin petrolle kirletilmesine izin veremeyiz” dedi. Monti ayrıca, bölgede olası bir kazanın, sadece Sicilya kıyılarını değil, tüm Akdeniz’de çevre felaketi oluşturacağının altını çizdi. Greenpeace daha önce de Sicilya’nın en büyük kenti Palermo’da eylem yapmış ve Belediye Başkanı Leoluca Orlando’nun açık desteğini almıştı. Adanın en önemli gelir kaynağı turizmi baltalaması kaygısının yanısıra, olası bir petrol kazasıyla bu kaynağı tamamen kaybetme tedirginliğini yaşayan yerel yöneticilerin büyük bölümü, Greenpeace örgütünün başlattığı imza kampanyasını destekliyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim