• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Adıyaman'dan 20 milyar dolar fışkırdı

Adıyaman'dan 20 milyar dolar fışkırdı
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Adıyaman'ın Türkiye'de üretilen petrolün yüzde 20'sini karşıladığını belirterek, "Son 40 yılda 500 kuyudan 190 milyon varil petrol üretildi. Bu 20 milyar dolar eder" dedi.

Türkiye'deki petrol üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Adıyaman'a yatırımlar hız kesmiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tükettiğinden fazla üreten Adıyaman'ın kendileri için farklı bir il olduğunu belirtti. Yıldız, Adıyaman'da son 40 yılda açılan 500 kuyudan yaklaşık 190 milyon varil civarında üretim yapıldığını ve bunun bugünkü fiyatlarla 20 milyar dolar civarında bir değere karşılık geldiğini belirtti.

Adıyaman'ın yalnızca kendisine değil, ham petrolüyle bütün ülkeye katkı sağlayan ve "üreten bir il" olduğuna dikkat çeken Yıldız, şehrin Türkiye'de üretilen petrolün yüzde 20'sini karşıladığını vurguladı. Yıldız sözlerine şöyle devam etti: "3.6 milyon varilin yıllık değeri 400 milyon dolar civarında. Türkiye'nin toplam ithal ettiği petrolün yanında azımsanabilir ama bizim için önemli ve değerli bir rakamdır. Yaklaşık bin kişi bu alanda istihdam ediliyor."

ÜRETİME DEVAM

Yıldız, Adıyaman'a destek vermeye devam edeceklerini ve buradaki petrol arama çalışmalarının süreceğini belirterek, "Buradaki üretim çok önemli. Kamu yatırımlarında Adıyaman 10 yıl içinde 68'inci sıradan 13'üncü sıraya kadar yükseldi. Türkiye ortalamasından daha hızlı büyüyen bir Adıyaman görüyorum" dedi.

AKARYAKITTA TABELALAR DEĞİŞECEK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), hazırladığı yönetmelik taslağıyla, bayilere, istasyonda sattıkları tüm akaryakıt türleri ve fiyatlarını panolardan ilan etme zorunluluğu getiriyor. Böylelikle şirketler fiyat panolarında sadece daha ucuza sattıkları benzin ya da motorini değil, "katkılı ürün" başlığında satılan tüm yakıt çeşitleri ve fiyatlarını da ilan etmek zorunda olacak. EPDK katkılı diye satılan yakıtın gerçekten performansa katkı sağlayacak maddeleri taşıyıp taşımadığını da denetlemek için kolları sıvadı. Buna göre katkılı ürünlerin bilimsel laboratuvarlarda analiz edilmesi için çalışma başlatıldı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim