• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Enerji hatlarına helikopterli denetim

Enerji hatlarına helikopterli denetim
Elazığ'da bulunan Türkiye Elektrik İletim Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından enerji hatlarında helikopterli denetim yapıldı.

TEİAŞ 13. Bölge Müdürü Bahattin Yıldırım, basın toplantısı düzenleyerek helikopterle yapılan denetimler hakkında bilgi verdi. Yıldırım, TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nün 51 bin kilometre uzunluğundaki 380 ve 154 KW gelirim seviyesindeki elektrik iletim hatlarının helikopter denetlendiğini söyledi.

Helikopterlere monte edilen elektrooptik kameralar bulunduğunu kaydeden Yıldırım, "Bunlar video Kamera, termal kamera, krona kamera ve fotoğraf makinelerinden oluşan elektrooptik cihazlarla hatlarımızı havadan denetliyoruz. Bu denetlememizin nedeni hatlarımızda oluşan veya oluşabilecek arıza yerlerini tespit etmek, tespit edilen arızalar aynı Gün içerisinde müdürlüğümüze bildiriliyor. Müdürlüğümüz de bu arızaları gidermek için hemen harekete geçiyor" dedi.

Helikopterle yapılan denetimlerde çok aciliyet arz etmeyen diğer arızaların ise rapor edildiğini belirten Yıldırım şöyle konuştu: "Bu tür arızalarda bir Ay içerisinde ıslak imzalı halde helikopteri kiraladığımız firma tarafından rapor edilerek müdürlüğümüze gönderilmektedir. Bize gelen bu arızaları peyderpey ekiplerimizle, teknik elemanlarımızla arızalarımızı gidermekteyiz. Bizim hatlarımız çok zor doğal şartlarda geçmektedir. insan gücüyle ve araçla oralara gitmek, müdahale etmek, arıza yerini tespit etmek gerçekten çok zor ve zaman alıyor. İlkbaharda başlıyoruz kış mevsimi gelinceye kadar ancak arızaları tespit etmekteyiz. İyi bir bakım yapamamaktaydık. Bundan dolayı genel müdürlüğümüz 4 adet helikopter kiralayarak yılda bir sefere mahsus olmak üzere bütün hatlarımız ve direklerimiz helikopterle denetletiyor".

Yıldırım'ın basın açıklamasından sonra Elazığ'da önceden gelen helikopterler, enerji hatlarını kontrol etmek için havalandı.

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim