• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Limak, Hamitabat Santralı türbin ve jeneratörlerinin servis ve bakımı için Siemens ile anlaşma imzaladı

Limak, Hamitabat Santralı türbin ve jeneratörlerinin servis ve bakımı için Siemens ile anlaşma imzaladı
Siemens, Limak Holding’e ait Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı yenileme projesinde gaz ve buhar türbinleri ile jeneratörlerin servis ve bakımını üstlendi. On üç yıllık dönemi kapsayacak servis ve bakım anlaşması 30 Haziran Salı günü imzalandı.

Siemens ile Limak arasında imzalanan 13 yıllık servis ve bakım anlaşması kapsamında, yüksek teknoloji ekipmanlarına uygun yedek parçaları, gerekli mühendislik desteğini, bakım için gerekli özel aparatları, ekipmanlara özel sarf malzemelerini, özel bilgi ve donanıma sahip mühendis, teknisyenleri, proje yönetimi ve koordinasyonu sağlayacak. Tesisin söz konusu hizmetler ile verimliliğinin ve emre amadeliğinin en üst düzeyde tutulması amaçlanıyor.

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis konuyla ilgili şunları ifade etti:  “Nisan ayı içerisinde Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı yenileme projesinde, EPC yüklenicisi konumundaki Gama ile gaz ve buhar türbini ekipmanları sağlamak konusunda anlaşma imzalamıştık. Bugün bu anlaşmaya bir yenisini ekliyoruz. Bir enerji yatırımı için servis ve bakımın öneminin farkındayız ve Siemens olarak, bu konu önem verdiğimiz faaliyet alanlarımız arasında yer alıyor. Yıllara dayanan servis tecrübemiz ve Hamitabat’ın ihtiyaçlarına özel sunduğumuz uzun dönemli bakım ve servis anlaşması ile tesisin hem tam performans ile çalışması hem de daha verimli olması sağlanacak”.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise imza töreninde yaptığı konuşmada, Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin ekipmanlarının servis ve bakımı için Siemens ile yapılan işbirliğinin önemini şu şekilde vurguladı:

“Hamitabat’ta Mayıs ayında temelini attığımız yaklaşık  520 milyon euro değerindeki yenileme yatırımını çok önemsiyoruz. Bu yenileme yatırımıyla birlikte devletten aldığımızda yüzde 38 civarında olan verimlilik seviyesi yüzde 60’ların üzerine çıkacak ve 2017 yılında yeni üniteleri devreye alındığında Hamitabat Türkiye’nin en verimli santrallerinden birisi haline gelecek. Bu verimlilik artışı sayesinde Türkiye gaz ithalatını önemli miktarda azaltacak. Çok iyi şartlarda yaptığımız bu servis ve bakım anlaşması da santralin verimliliğini ve emre amadeliğini en üst düzeyde tutmayı sağlayacak.”

Hamitabat  Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin 2017 yılının yaz aylarında üretime geçmesi planlanıyor. Projede, yüksek verimliliğe sahip Siemens gaz ve buhar türbin teknolojisinin tercih edilmesinde santralin daha az doğalgaz tüketmesi ve böylece ülke ekonomisine katkı sağlaması önemli rol oynuyor. Siemens’in dünya çapında benzer tesislerde uyguladığı başarılı bakım süreçlerinin Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nde de uygulanacak olması, hem tesisin verimliliği ve sürekliliği açısından hem de Türkiye’nin enerji üretimine yapacağı katkının sürdürülebilirliği bakımından önem arz ediyor.

Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Mayıs 2013 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen özelleştirme süreci sonunda imzalanan devir anlaşması ile Limak Holding bünyesinde yer almaya başladı.

Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır.  Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, off-shore rüzgar türbini inşasında, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2014'te sona eren 2014 mali yılında şirketin devam eden faaliyetlerden elde ettiği toplam satış geliri 71,9 milyar euroya, devam eden faaliyetlerden net kârı ise 5,5 milyar euroya ulaşmıştır. Eylül 2014 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 343.000'dir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Limak Şirketler Grubu 1976 yılında kurulmuştur. Enerji, inşaat, çimento, turizm, gıda, havalimanı ve liman işletmeciliği sektörlerinde faaliyet yürüten Limak Şirketler Grubu, 2014 yılı sonu itibariyle yaklaşık 3 milyar dolar ciroya ulaşmış olup, iştirakleri ile birlikte 36,500 kişiye istihdam sağlamaktadır. Türkiye dışında Balkanlar, Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Hindistan’da da önemli projeler yürütmekte olan Limak, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi gibi çok önemli altyapı projelerinde de yer almaktadır.

cihn1753.jpg

cihn1773.jpg

cihn1771.jpgcihn1771.jpg

cihn1691.jpg

yeni+yatirim+1.jpg

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim