• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TANAP'ta ilk boru Ağustos'ta bağlanacak

TANAP'ta ilk boru Ağustos'ta bağlanacak
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde güzergah açma ve dizgi çalışmalarının eş zamanlı olarak devam ettiği bildirildi.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi kapsamında çalışmalar büyük bir hızla devam ederken, çelik boruların inşaat sahasına nakli ve“stringing” olarak adlandırılan dizgi çalışmaları eş zamanlı olarak sürdürülüyor. TANAP'ta ilk borunun ağustos ayında bağlanacağı açıklanmıştı.

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınmasını amaçlayan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi’nin 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen temel atma töreniyle başlayan inşaat çalışmalarında ilerleme devam ediyor.

1850 km’lik hattın 56 inç çapındaki bölümünde başlayan güzergâh açma çalışmaları sürerken boru depolama alanlarına sevk edilen boruların kaynak yapılarak birbirine bağlanması için yaklaşık 10 ton ağırlığında ve 12 metre uzunluğundaki çelik boruların inşaat sahasına nakli ve “stringing” olarak adlandırılan dizgi çalışmaları eş zamanlı olarak devam ediyor.

TANAP, Türkiye’nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz iletimi yapacak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacak. Hattın Türkiye içi çıkış noktaları ise Eskişehir ve Trakya bölgesi olacak.

TANAP Projesi kapsamında ilk gaz akışı 2018’de gerçekleşecek olup, başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metre küpe ve ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedefleniyor. TANAP, Türkiye sınırları içerisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çap ve uzunluğa sahip doğal gaz boru hattı projesi olacak.

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim