• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Deniz Kuvvetleri'nde terfi zinciri dondu

Deniz Kuvvetleri'nde terfi zinciri dondu
Ağustosta toplanacak YAŞ’ta Deniz Kuvvetleri’nde 56 amiralden tutuklu bulunan 25’inin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına karar verilirse, DKK’da en fazla 3 amiral terfi alabilecek.

Ağustosta toplanacak YAŞ’ta Deniz Kuvvetleri’nde 56 amiralden tutuklu bulunan 25’inin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına karar verilirse, DKK’da en fazla 3 amiral terfi alabilecek.

Başbakan Erdoğan başkanlığında 1-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevli 56 amiralden 25’inin tutuklu bulunması nedeniyle fiilen dondurulmuş olan amiral terfilerindeki düğümü, tutuklu komutanlar hakkında verilecek karar çözecek.

Milliyet'in haberine göre halen tutuklu bulunan 25 amiralin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına karar verilmesi durumunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki terfi eden amiral sayısı en fazla 3 olacak.

Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda tutuklu komutanların durumu nedeniyle koramirallikten oramiralliğe ve tümamirallikten koramiralliğe terfi gerçekleşmeyecek, tuğamirallik kadrosundan tümamiralliğe ise en fazla 3 amiral terfi alabilecek. YAŞ’ta tutuklu bulunmayan tümamirallerin görev süresinin 1 yıl daha uzatılması kararı çıkarsa, 2012 YAŞ’ı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde hiçbir amiralin terfi almadığı ilk sene olarak tarihe geçecek.

Erdoğan başkanlığında 1-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek YAŞ toplantısı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki amirallerin durumu için ayrı bir önem taşıyor. Oramiral Emin Murat Bilgel komutasındaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren farklı rütbelerdeki 56 amiralden 25’inin tutuklu bulunması nedeniyle amiral terfilerinin fiilen dondurulduğu değerlendirmeleri yapılıyor. TSK bünyesindeki toplam 68 tutuklu general/amirale ilişkin alınacak karar çerçevesinde tutuklu amirallerin durumunun netlik kazanacağı ifade ediliyor.

Oramiraller yerinde

Oramiral Bilgel ile Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in yerini koruyacak olmaları nedeniyle koramirallik rütbesinden oramiralliğe terfi edecek amiral bulunmuyor. Halen görevi başındaki 6 koramiralden 4’ü tutuklu bulunduğundan tutuklu amirallerin görev sürelerinin uzatılması kararı çıkması durumunda koramirallik kadrosu boşalmayacağından tümamirallikten koramiralliğe terfi gerçekleşmesi mümkün gözükmüyor. Koramirallik kadrolarının açılması için halen tutuklu bulunan ve görev süreleri dolan Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Koramiral Kadir Sağdıç’ın emekliye ayrılmaları gerekiyor.

14 tümamiral kadrosundan 3’ü boşabilir

Tutuklu amirallerin görev sürelerinin uzatılması kararı çıkması durumunda tümamirallikten koramiralliğe terfi gerçekleşemeyeceği için, emekliye ayrılabilecek tümamiral sayısı en fazla üçü bulabilecek. Halen görevlerinin başında bulunan ve rütbelerinde görev süresi dolan Deniz Harp Akademisi Komutanı Tümamiral Halit Özkoç, Mayın Filo Komutanı Tümamiral Atilla Kezek ve Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger terfi ya da temdit almazlarsa emekliye ayrılacaklar. Ancak tutuklu bulunmayan amiral sayısının azlığı nedeniyle bu isimlerin emekliliğine sıcak bakılmadığı belirtiliyor. 3’ünün emekliye ayrılması durumunda en fazla 3 tuğamiralin tümamiralliğe ve en fazla 3 kurmay albayın tuğamiralliğe terfi edebileceği kaydediliyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim