• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Yalova'da gemi adamı kursu düzenleniyor

Yalova'da gemi adamı kursu düzenleniyor
Bugüne kadar Yalova'da verilemeyen Gemi Adamı Sertifikası Kursları Yalova Üniversitesi Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenmeye başlandı.

Bugüne kadar Yalova'da verilemeyen Gemi Adamı Sertifikası Kursları Yalova Üniversitesi Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenmeye başlandı. Bu kursların Yalova açısından büyük bir avantaj sağladığını dile getiren Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini dile getirdi.

Bu güne kadar bu belgeleri almak için çevre illere gidildiğini dile getiren Tokalak, "Yalova'dan Gemi Adamı Sertifikası alacak olan vatandaşlarımız İstanbul'a gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu belgeyi sıfırdan alacak olanlar 44 gün süren bu kurslara katılıyor ve ciddi bir zorluk yaşanmasına neden oluyordu. Sertifika yenilemek isteyenlerde 17 gün süren bu kurslara katılmak zorundaydı. Bu gidiş dönüşler düşündüğünde büyük bir problem yaşanması anlamına geliyordu. Oysa artık Yalova Üniversitesi Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü bu eğitimi vermeye başladı. Bu Yalova açısından büyük bir avantaj. Balıkçılık yapan arkadaşlarımızın da alması gereken belgeleri veren bu bölüm sayesinde 300-400 balıkçımız İstanbul'a gitmekten kurtuldular. Yalova bu anlamda da üniversitesinin olmasının avantajını yaşamaya başladı" dedi.

Yalova Üniversitesi Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü tarafından şu sertifikalı eğitimler veriliyor;

IMO Model Kursu, Genel Telsiz Operatörlüğü, Denizde Canlı Kalabilme, Can Kurtarma Araçlarını kurtarma, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele, Temel ilk Yardım, Personel Emniyeti Sosyal Sorumluluk, Sınırlı Telsiz Operatörlüğü, Yat Kaptanlığı, Radar Gözlem ve Plotlama, ARPA / Radar Kullanma, İleri Yangın, Gemide Tıbbi bakım, Gemide Tıbbi ilkyardım, Gemi ve Liman Güvenliği, Tanker Kursları, Gemi Kışlama ve Buzda seyir, Köprüüstü kaynak yönetimi...

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 3744 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim