• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Çavuşoğlu'ndan DTO Antalya'ya destek

Çavuşoğlu'ndan DTO Antalya'ya destek
Eski AKPM Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Deniz Ticaret Odası Antalya şubesini ziyaret ederek sorunların çözümünde destek olacağını söyledi.

Eski AKPM Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Eski Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanı Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Muratpaşa İlçe Başkanı Ali Kıvrak ile beraberindeki partililer, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Çavuşoğlu'nun ziyaretinde DTO Antalya  yönetim Kurulu üyeleri İzzet Ünlü, Hasan Kaçmaz ve DTO Meclis Başkanı Serdar Göksel hazır bulundu.

Çavuşoğlu'na Antalya'nın denizcilik sorunları hakkında bilgi veren Erol, Antalya'da kruvaziyer turizmin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, kruvaziyer turizminin bölge esnafının kalkınmasına da büyük katkı yapacağını söyledi. Bunun için Antalya Limanı'na daha büyük yolcu gemilerinin giriş yapabilmesi için ayrı bir iskele yapılması gerektiğini anlatan Erol, kruvaziyer turizminin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kruvaziyer turizmde önceki yıllarda Alanya Limanı ile Antalya Kaleiçi Limanı'nın birlikte ortak hareket ettiğini anımsatan Erol, bu iki limanın ortak kullanılabileceğine dikkati çekti. Boğaçayı'nın döküldüğü bölgede yeni bir iskele yapılması konusunda proje olduğuna dikkati çeken Erol, limanın genişletilmesi konusunda da destek istedi. Erol, "Antalya'da turizm gelirlerinin yüzde 15'i deniz turizminden sağlanmaktadır. Kruvaziyer turizmle gelen yolcular bir yerde lobi de yapmaktadır. Kruvaziyer turizm esnafın yüzünü güldürür" dedi. Antalya'da yıllardır büyük sorun olan Balıkçı Barınağı'nın yapımının devam ettiğini ifade eden Erol, balıkçı barınağının çok amaçlı kullanılması gerektiğini bildirdi. Ahmet Erol, balıkçı barınağının çok amaçlı işletilmesi ve yönetilmesi konusunda Balıkçı Barınakları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması için destek istedi.

MANAVGAT YAT YAPIM VE ÇEKEK YERİ

DTO Antalya Başkanı Erol, Türk yat yapım sektörünün serbest bölgedeki yatırımları ile dünyada beşinci sıraya yükseldiğini bildirdi. DTO olarak Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri'nin faaliyete geçmesi ile Türk yat sektörünün daha üst sıralara geleceğini savunan Erol, şöyle devam etti:

"Manavgat yat yapım ve çekek yeri projesini gerçekleştirmek bizim en büyük hayalimiz. Böylece yat üretim sektöründe dünyada daha fazla söz sahibi olmak istiyoruz. Manavgat'ın yat yapımı konusunda ihtisas bölgesi olmasını istiyoruz . Bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey'in çok büyük destekleri var. Bunun devam etmesini bekliyoruz. Bunun dünya projesi olmasını istiyoruz."

AKSU MARİNASI PROJESİ

Ahmet Erol, Aksu Marinası Projesi hakkında da bilgi verdi. Aksu Marinası projesinin Antalya EXPO 2016 projesi ile birlikte yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Erol, "Önümüzde kısa bir süre kaldı. Aksu Marinası projesi Antalya bölgesinde yatçılığı da geliştirecektir. Antalya EXPO 2016 'ya hava yoluyla gelecek turist dışında deniz yoluyla da, yatlarıyla da gelecekler. Bu nedenle Aksu Marina Projesi Antalya EXPO 2016 bütçesinde yer almalı. Yoksa zaman daralıyor. EXPO alanıyla Aksu Marina bütünleşmeli" dedi.

Eski AKPM Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı konuşmada kruvaziyer turizmi çok önemsediklerini söyledi. Antalya Limanı'nın genişletilmesi çalışmalarını da yakından takip ettiğini belirten Çavuşoğlu, Balıkçı Barınağı'nın çok amaçlı kullanılması konusunda gerekli olan yasal düzenlemenin yapılması konusunda destek olacağına söz verdi.

Çavuşoğlu, "Balıkçılara zarar vermeden balıkçı barınaklarının çok amaçlı kullanılması konusunda kanun ya da Balıkçı Barınakları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması için gerekli desteği sağlarız" diye konuştu. Aksu Marina projesi için de DSİ tarafından Sel Taşkın Önleme amacıyla çalışmalar yapıldığını anlatan Çavuşoğlu, Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi'nin yanında da golf alanları yapılması konusunda girişimler bulunduğunu ifade ederek, "Bir tarafta yat yapım ve marinalar olacak, diğer alan da da golf sahaları yapılacak. Bunlar ülkemizin yüzünü güldürecek" dedi. Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Kruvaziyer turizmle ilgili ne yapılabilirse destek vermeye çalışacağız. Bu konuda neler yapılabilir?

Dünyada Antalya kadar güzel ve olanakları bol olan bir kent yok. Ama bu kadar da kötü yönetilen kent yok. Genelde statükoyu değiştirmek çok zor. Pes etmemek gerekir. 10 yıldır diğer partili arkadaşlarımızla birlikte iyi ilişkiler kurduk. Ta ki EXPO 2016 Antalya konusuna gelinceye kadar. Muhalefetteki arkadaşlarımızla da Antalya için gerektiğinde birlikte çalışıyoruz."

Ahmet Erol, Çavuşoğlu ve Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Ali Kıvrak'a, DTO'nun Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi, Aksu Marinası Projesi ile Antalya kıyıları ve denizcilik sektörü hakkında hazırladıkları rapor ve projeleri dosya halinde verdi.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, yeni yasama döneminde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın DTO'yu ziyaret etmesi konusunda yardımcı olmasını istedi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim