• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Van - Ahlat arası deniz otobüsü seferi

Van - Ahlat arası deniz otobüsü seferi
İl Özel İdaresi, 20 Ağustos'tan itibaren Van-Ahlat karşılıklı deniz otobüsü seferleri başlatıyor.

İl Özel İdaresi, 20 Ağustos'tan itibaren Van-Ahlat karşılıklı deniz otobüsü seferleri başlatıyor. Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, 'Urartu'dan Selçuklu'ya Mavi Yolculuk' projesi kapsamında seyahatin bedeli ise kişi başına 20 TL olacağını söyledi.

Kalkınma Bakanlığı'nın Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında geçen yıl Van'a tahsis ettiği 2 Deniz otobüsünün turizm hizmetlerinde kullanılması amacıyla Vali Yardımcısı Atay Uslu'nun başkanlığında valilikte bir toplantı yapıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ve turizmcilerin katıldığı toplantıda Vali Yardımcısı Uslu, deniz otobüslerinin kiralama usulüyle turizmcilere devredilme teklifini sundu. Yapılan görüşme sonrası turizmciler, teklife sıcak bakarken, önümüzdeki sezondan itibaren yapılacak olan rezervasyonlarda paket turlarının içine deniz otobüsü ile mavi tur programlarını da ekleyeceklerini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Atay Uslu, ilk olarak Vanlıları mavi turla seyahat ettirmek amacıyla Ramazan Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günü Van-Ahlat karşılıklı deniz otobüsü seferlerini başlatacaklarını söyledi. Sabah 09: 00'da Van iskelesinden hareket edecek olan deniz otobüsünün akşam 17: 00'da Ahlat'tan Van'a döneceğini ve bir kişinin gidiş-dönüş ücretinin 20 TL olacağı bildirildi.

Bayram sonrası seferlerine devam edeceğini belirten Uslu, Van-Ahlat seferlerinin 1 Ekim'e kadar her hafta sonu yapılacağını bildirdi. Uslu, 75 kişilik deniz otobüsünün 30 mil hız yaptığını ve Van'dan Ahlat'a 1 saat 40 dakikada gideceğini belirterek, yolculara seyahat esnasında çay ve su ikramında bulunacağını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1334 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim