• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Binali Yıldırım 'Yılın Bakanı' seçildi

Binali Yıldırım 'Yılın Bakanı' seçildi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım', İş Dünyası Vakfı tarafından "Yılın Bakanı" seçildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İş Dünyası Vakfı tarafından "Yılın Bakanı" seçildi.

Bakan Yıldırım'a ödülü, Eyüp'teki Turgut Yalvaç Konağı'nda düzenlenen iftar programında takdim edildi.

Ödülünü İş Dünyası Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Nevzat Yalçıntaş'ın elinden alan Bakan Yıldırım, "Bizlerin başarısında unutulan iki kelime var. Ülkemizde uzun yıllar hasret kalınan güven ve istikrar. Güven ve istikrarı da sağlayan, bu yola çıkan Ak Parti'ye, onun liderine, ekibine güvenen, duasını ve desteğini esirgemeyen 75 milyona teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu destek ve güvenle birlikte son on yılın iyi değerlendirildiğini vurgulayan Yıldırım, "Ülkemizden sağlanan istikrarın, özgürlüklerin genişletilmesi, yasakların sona erdirilmesiyle ülkenin önünü açan ve her Türk vatandaşının arzu ettiği bir noktaya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Son on yılda Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine aşılamayan dağları aştıklarını söyleyen Yıldırım, şunları söyledi:

"15 bin 500 kilometre bölünmüş yol ile insanları buluşturduk. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Bununla kalmadık hava yolunu da 'halkın yolu' haline getirdik. Her gelir düzeyine sahip vatandaşımız artık havayolu ile yolculuk yapabiliyor.

Havayolunda olduğu gibi denizcilikte de başarı öyküsü yazdık. Bu ülke limanlarından çıkamayan, çıktığı ilk limanda tutulan, bayrağı siyah listeye alınmış ülkeden, bugün beyaz listede dünyanın 7 denizinde, okyanuslarda bayrağımızı dalgalandıran gemilerimiz var. Armatörlerimiz bugün dünya ticaretinin yüzde 70'ini taşıyan, dünya filosunun 15'incisi konumunda. Benzer şekilde gemi inşasında, denizcilik eğitiminde, yat imalatında Türkiye marka oldu. Unuttuğumuz denizlerimizi tekrar bu dönemde hatırlama imkanı bulduk."

-"150 yıllık hayali gerçek haline getiriyoruz"-

Demiryollarının her Türk insanının gönlünde farklı bir yeri olduğunu ve herkesin bir kara tren hikayesinin bulunduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İstiklal savaşımızın kazanılmasında çok büyük bir yeri olan demir yollarını maalesef unuttuk. 50-60 yıl demir yolları suskun, öksüz ve sessiz bir dönem yaşadı. Bu son on yılda demiryollarına da çok önemli işler yaptık. 50 yıldan beri her Türk insanının özlemi olan yüksek hızlı treni ülkemizle buluşturduk.

150 yıllık Marmaray hayali, Sultan Abdulmecit'ten bu yana olan Marmaray hayali gerçekleşiyor, gün sayıyor. 15 ay sonra iki kıtayı 60 metre denizin dibinden birleştireceğiz. Üsküdar-Sirkeci arası sadece 4 dakika olacak."

Bu arada iftara, Nevzat Yalçıntaş, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı ve eski bakan Ali Çoşkun, diğer vakıf üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesinde Türk sanat müziği bestekarlarından Amir Ateş ve İlahi Grubu kısa bir konser verdi.

Ödül töreni öncesinde konuşan Ali Çoşkun, Bakan Yıldırım ile dostluklarının geçmişe dayandığını ve aynı kabinede bakanlık yaptıklarını belirtti.

yildirim_bakan.jpg

yildirim_bakan1.jpg

yildirim_bakan2.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim