• BIST 9576.62
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Ramazan coşkusu Şehir Hatları vapurunda

Ramazan coşkusu Şehir Hatları vapurunda
İstanbul Üniversitesi Pantomim Bölümü mezunları, Ramazan ayının eğlence figürlerini yarın Şehir Hatları vapuruna taşıyor.

İstanbul Üniversitesi Pantomim Bölümü mezunları, Ramazan ayının eğlence figürlerini Şehir Hatları vapuruna taşıyor. Geleneksel perde oyunumuz Karagöz- Hacivat ve diğer geleneksel karakterleri ‘Canlı Heykel’ performansı ile vapurda şehrin kültür-sanat yaşamına verdiği desteği, vapur ve iskelelerinde gerçekleştirdiği etkinliklerle sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, ilginç bir performansa daha ev sahipliği yapacak.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Pantomim Sanat Dalı mezunlarının oluşturduğu MimDepo performans topluluğu geleneksel kültürün en önemli ögelerinden Hacivat-Karagöz orta oyununu canlı heykel performansı ile vapur yolcularıyla buluşturuyor.

Yarın (7 Ağustos Salı günü) Eminönü-Kadıköy hattında sergilenecek gösteri ile Ramazan gecelerinin eğlencesi Karagöz-Hacivat, Semazen, Çelebi-Zenne, Ramazan Davulcusu vapur yolcularına eşlik edecek. Gösteri de geleneksel kostüm ve makyajları içerisindeki ‘canlı heykellere’ 3-4 kişilik pantomim sanatçısı figürleriyle renk katacak. Pantomim sanatçıları doğaçlama yöntemiyle vapur yolcularını karşılayarak gösteriye interaktif olarak katılacak.

Proje danışmanı Hatice Sönmez’in sanat yönetmeliğinde düzenlenecek gösteri ile geleneksel sanatımızın öne çıkan ögelerinin ‘sanatsal beden performansı’ ile farklı bir bakış açısıyla sunulması hedefleniyor.

Gösterinin gün, saat ve hatları;

18.10 / Eminönü - Kadıköy Vapuru

18.40 / Kadıköy – Eminönü Vapuru

Şehir Hatları Hakkında

Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Şehir Hatları, İstanbul’da 161 yıldır kent içi deniz ulaşımını sağlıyor.. Şehir Hatları 34 yolcu vapuru ile Boğaziçi, Haliç ve Adalar’a yolcu taşımacılığını yürütüyor.

mimdepo.jpg

mimdepo-(2).jpg

mimdepo-(3).jpg

www.UlasimOnline.Com 

Bu haber toplam 749 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim