• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

İzmir Foça'da askeri araca saldırı

İzmir Foça'da askeri araca saldırı
İzmir Foça'da askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından çifte bombalı saldırı yapıldı. Saldırı sonrası çıkan çatışmada ilk gelen bilgilere göre 1 asker şehit oldu, çok sayıda asker yaralandı.

İzmir Foça'da askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından çifte bombalı saldırı yapıldı. Saldırı sonrası çıkan çatışmada ilk gelen bilgilere göre 1 asker şehit oldu, çok sayıda asker yaralandı.Olay bu sabah saat 08.00 sıralarında Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na giden yolda meydana geldi. Görevli askerleri taşıyan askeri servis aracı geçerken, PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından araçtaki askerlere ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

ÇİFTE BOMBA 

Teröristler hemen yakındaki Deniz Üssü’nden çatışma bölgesine takviye birliklerin geldiği yolda ikinci bombayı infilak ettirdi. Çatışma sırasında ilk gelen bilgilere göre 1 asker şehit oldu, çok sayıda asker yaralandı. Şehit sayısının artmasından korkuluyor.

Yaralı askerlerden 6'sı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. İlk tedavileri Foça Devlet Hastanesi'nde yapılan ve durumları ciddi olan 6 asker ambulanslarla İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

BÖLGEDE BÜYÜK OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede büyük operasyon başlatıldı. Foça'ya çevredeki askeri birliklerden helikopterlerle komandolar sevkedildi. İzmir Valisi ve Ege Ordu komutanı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

YOL YAKIN ZAMANDA TRAFİĞE AÇILMIŞTI

Olayın meydana gelen yolun daha önce trafiğe kapalı olduğu ve çevre sakinlerine kontrollü geçiş verildiği, ancak bir süre önce asfaltlanarak tamamen sivil trafiğe açıldığı belirtildi.

YARALI ASKERLER İÇİN KAN ARANIYOR

Yaralı askerlerin kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi her gruptan ama özellikle 0 Rh (-) grubu kan aradığını Twitter'dan duyurdu.

Ege Üniversitesi'nin Twitter hesabından yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

''Yaralı Askerlerimiz Üniversitemiz Hastanesinde Acil Her Gruptan Kana İhtiyaç Vardır. Ege Üniversitesi Kan Merkezine Bekliyoruz..''

foca.jpg

foca1.jpg

foca3.jpg

foca4.jpg

harita.20120809102712.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2314 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim