• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

İkinci numuneler alındı 6 marka temiz

İkinci numuneler alındı 6 marka temiz
İstanbul'da üretimleri durdurulan 5 su firmasından Alps Su, Buzada, Erpınar ve Kervansaray'ın üretimine izin verildi.

firması ise faaliyetlerinden geçici olarak men edildi. Açıklama İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden geldi. Sakarya'da ise 6 işletmeden ikisinin (Buzdağı, Kardelen) analiz sonuçları yönetmeliğe uygun bulundu. EDK Lara, Hazar Vox Nida ve Hünkar'ın analiz çalışmaları sürüyor, Revan adlı su işletmesi ise dün numune verdi. Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle 11 işletmenin üretimi durdurulmuştu. İlgili firmalar yönetmeliğe uygun olarak yeniden numune çalışması talep etmişti.

İlk yapılan incelemede bakteri tespit edilen damacana su firmalarından biri olan Buzada markasının ortağı Soner Görgülü, "Vatandaş damacanaları temiz tutmadığı için bunlar oluyor, sularımız temiz" diyerek firmasını savunmuştu. Öte yandan İstanbul'daki 4 firmanın sahibi sonuçlarla ilgili yazılı bildirinin ulaştığını belirtirken Buzada firması ortağı Soner Görgülü, "Hiçbir rapor gelmedi daha sonuçlar açıklanmadı" dedi.

‘Güven kaybı yaşadık’

Yalı Su firmasının ortağı Ahmet İşcan, "Büyük güven kaybı yaşadık. Bayilerle görüşmelerimizi yapıp, önümüzdeki pazartesiden sonrada üretime başlamayı planlıyoruz. Temiz kararıyla kimse ilgilenmez bile. Herkesin gözünde şu an 'Yalı Su mikroplu'. Bu önyargıyı kırmak çok zor olacak" dedi.

Kervansaray bölge bayisi Enes Akçalıoğlu ise, "'Kervansaray suları mikroplu' dediler, 1 ay sonra 'mikropsuz' diyorlar. Hangisine inanalım? Bakırköy İl Sağlık Kurumu tarafından 6 yıldır her ay yapılan rapor ve çarşamba günü açıklanan yeni rapor mu hatalı yoksa 1 ay önce açıklanan mikroplu olduğu yazılan bir rapor mu hatalı? Markaya karşı çok büyük bir güven kaybı söz konusu, şimdi izin verilse ne olacak" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1177 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim