• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Yıldırım'dan Aygün açıklaması

Bakan Yıldırım'dan Aygün açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması hakkında açıklamalarda bulundu işte o açıklamalar ;

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terör örgütünün ağır kayıplar verdiği Şemdinli'de amacına ulaşamayınca, dikkati çekmek ve ''yıkılmadım varım'' mesajı vermek için Foça'daki bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini ve ardından da dün akşam CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırdığını bildirdi.

Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi imza töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili soruya, ''Bu olay şunu gösteriyor, terör örgütü Şemdinli'de bir toplu terör faaliyetine girişmesi sonucu aradığını bulamayınca çok ağır zayiatlarla geri çekilmek zorunda kalınca önceki gün Foça'da servisle birliğine giden askerlere yönelik bir terör saldırısında bulunmuş ve dün de Tunceli Milletvekilini kaçırarak, Şemdinli'deki ağır zayiatın karşılığında dikkati çekmek, 'yıkılmadım, varım' mesajı vermek gibi bir yolu tercih etmiştir'' diye konuştu.

Güvenlik kuvvetlerinin olayın gerçekleşmesinden itibaren yoğun bir çalışma içine girdiklerini ifade eden Yıldırım, milletvekilinin bir an önce sağ salim kurtarılması için devletin bütün gücüyle gereken çalışma yaptığını söyledi.

CHP'ye geçmiş olsun dileğinde bulunan Yıldırım, olayın CHP'nin 14 Ağustos çağrısı öncesinde cereyan etmesiyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, ''Bu milletvekiline yönelik böyle bir hareketin gerçekleşmiş olması örgütün dikkat çekmek adına yaptığı bir faaliyettir.

Ama ne faaliyet yaparsa yapsın örgüt, Türkiye'de amacına ulaşamayacaktır. Bu ülkenin barışına, birliğine, beraberliğine, esenliğine zarar getirmeye muvaffak olamayacaktır'' dedi.

Yerel Seçimlerin öne alınması

Yerel seçimler, 2013 Kasım'da olacak mı? sorusuna ise Yıldırım, yerel seçimlerin öne alınmasının yolunun Anayasa değişikliği olduğunu söyledi. Yerel seçimlerin 5 yılda bir yapıldığını anımsatan Yıldırım, ''Bu konuda AK Parti yerel seçimlerin öne alınabileceğini, bir süreden beri ifade ediyor.

Bunun gerçekleşmesi için diğer partilerin olumlu yaklaşmaları gerekiyor. Bu çağrıya MHP'den olumlu yanıt geldi, ama bu konuda henüz süreç başlamadı. Meclis açıldığında bu konu değerlendirilecektir'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1145 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim