• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Kurban Bayramı tatili 10 gün olsun polemiği

Kurban Bayramı tatili 10 gün olsun polemiği
Bu yıl 25-28 Ekim tarihlerine denk gelen dört günlük Kurban Bayramı tatilinin on güne çıkması için Bakanlar Kurulu'na teklif götüreceğini söyleyen Bakan Günay'a KOBİ'lerden ise itiraz geldi.

 

Kurban Bayramı tatilinin on güne çıkarılmasına KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç'ten tepki geldi. Özgenç, uzun tatilin ekonomiye zarar vereceğini iddia etti.
 
Bu yıl 25-28 Ekim tarihlerine denk gelen dört günlük Kurban Bayramı tatilinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da kapsayacak şekilde on güne çıkması için Bakanlar Kurulu'na teklif götüreceğini söyleyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a turizmciler destek verirken, KOBİ'lerden ise itiraz geldi. Uzun tatillerin insanları rehavete sürüklediğini, iş performansını etkilediğini ve piyasaların çalışma ahengini bozduğunu belirten Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, alışverişte yaşanan durgunluktan dolayı sıkıntılı günler geçiren esnafın, umudunu bayramlara ve özel günlere bağladığını ifade ederek, "Bakan Günay'ın Kurban Bayramı tatilinin 22 Ekim Pazartesi günü başlatılıp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla birlikte 10 güne çıkarılmasını istemesi turizme katkı sağlayabilir ama ekonominin önemli bölümüne zararı olur" diye konuştu.
 
YILIN ÜÇTE BİRİ TATİL
 
Bayramların artık seyahat günleri olarak anılmaya başlandığını dile getiren Özgenç, 2012 içinde hafta sonları, milli ve dini bayramlar da dâhil olmak üzere 113 gün tatil yapılacağını anımsatarak, "İdari izinleri de katarsak bu sayı daha da artıyor. Bir yıl 365 gün olduğuna göre bunun üçte biri tatille geçiyor" dedi. Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olduğu için bu kadar fazla tatil yapılmasını doğru bulmadıklarını savunan Özgenç, "Tabir yerindeyse iki gün çalışıp bir gün tatil yapıyoruz. Fazla tatil iş performansını bozduğu gibi insanları da rehavete sürüklüyor, piyasaın çalışma ahengini bozuyor" diye konuştu.
 
BAYRAM ALIŞVERİŞİ YAPILMIYOR
 
Uzun bayram tatillerinin en çok turizm sektörünü memnun ettiğini, buna karşılık diğer sektörleri üzdüğünü söyleyen Özgenç, vatandaşın uzun süreli tatillere alıştırılıp, tatil beldelerine yönlendirilerek şehirlerin boşaltıldığını ifade etti. Özgenç, bu nedenle esnafın arzu ettiği bayram alışverişini yapamadığını sözlerine ekledi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim