• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hava Harp Okulu'nda mezuniyet heyecanı

Hava Harp Okulu'nda mezuniyet heyecanı
Hava Harp Okulu'nun 58. dönem mezunu 197 teğmen, Cumhurbaşkanı Gül'e vekalet eden Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı törenle diplomalarını aldı...

 

Hava Harp Okulu'nun 58. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni'nde, devam eden tedavisi nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e vekalet eden Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, havacı üniformasıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ile diğer davetliler, şeref tribünündeki yerlerini aldı.
 
Hava Harp Okulu Komutanlığı öğrenci alayı da ''10. Yıl Marşı'' eşliğinde tören alanına giriş yaptı.
 
Tören, Cemil Çiçek'in askeri törenle karşılanmasının ardından başladı. Çiçek, Hava Harp Okulu merasim kıtasını denetleyerek, ''Hava Harp Okulu merhaba'' dedi. Öğrenciler de Çiçek'e hep birlikte ''Sağol'' diye karşılık verdi.
 
Törende, daha sonra İstiklal Marşı okundu.
    
Okul komutanı Sert'in konuşması
    
Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fatih Sert, törende yaptığı konuşmada, Hava Harp Okulu'nun, yüzyıllık geçmişiyle dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri olan Türk Hava Kuvvetleri'nin önemli bir subay kaynağı olma görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.
 
Sert, Hava Kuvvetleri'nin ikinci 100 yılında da gücünün kaynağı olmaya devam edecek Hava Harp Okulu'ndan 58. dönemde 8'i kadın olmak üzere 197 genç teğmenin mezun olduğunu ifade etti.
 
Tümgeneral Sert, Hava Harp Okulu'nda, çağdaş yönetim anlayışına uygun lider, yönetici ve komutanlar yetiştirme hedefine odaklı olarak dört yıllık eğitim ve öğretim süreci sonunda, Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, ahlaki değerlere ve vatanseverlik duygusuna sahip, milli-kültürel değerleri benimseyen ve bu değerlere sahip çıkan, sevk ve idare, yöneticilik ve liderlik becerileriyle donatılmış, üstün nitelikli hava subaylarının yetiştirilmesinin esas alındığını kaydetti.
 
''Bizlere her türlü imkanı sunarak eğitim faaliyetlerimizi etkinlikle sürdürmemizi sağlayan, saygı ve güvenine layık olmak için tüm gücümüzle çalıştığımız yüce Türk ulusuna, minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum'' diyen Sert, genç teğmenlere de şöyle seslendi:
 
''Sizler aldığınız kapsamlı eğitimle kendine güveni tam, üstün nitelikli birer insan, profesyonel bir asker ve cesur havacılar olarak yetiştirildiniz. Artık çağdaş bir hava subayı olarak, Türk Hava Kuvvetleri saflarına katılıp vatan savunmasında önemli bir rol üstlenmeye, göklerde sizi bekleyen yerinizi almaya ve milletimizin gurur kaynağı olmaya hazırsınız. Büyük bir heyecan ve coşkuyla katıldığınız Türk Hava Kuvvetleri, barışta da savaş ortamındaymış gibi eğitim yapan, varlığıyla caydırıcı ve savaşın kaderini tayin edebilecek özelliğe sahip bir kuvvettir.''
    
Dönem birincisinin konuşması
    
Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Hava Teğmen Melih Döner de Hava Harp Okulu'ndaki eğitim sürecini tamamladıkları bugün, uğruna can vermeye ant içtikleri kutsal vatan savunması içinde yer almanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.
 
Teğmen Döner, Atatürk'ün gösterdiği ''İstikbal göklerdedir'' hedefinin, sahip oldukları ahlak ve fazilet, kazandıkları yüksek sorumluluk ve kurum kültürünün hayatları boyunca kendilerine yol gösterici olacağını belirtti.
 
Döner, konuşmasında Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Çiçek'e hitaben de şunları kaydetti:
 
''Atamızın istikbal ve Cumhuriyet'in teminatı olarak gördüğü Türk gençliğinin fertleri olarak istikbalimizi vakur bir şekilde omuzluyor ve Ulu Önderimizin bizlere vermiş olduğu görevleri, yerine getirebilmek için sahip olduğumuz azimle bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki güzel yurdumuzu, yüce milletimizi tehdit etmeye cüret edecek tüm düşmanlar karşılarında bizleri bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milleti, çelikten kanatlarımızın altında ebediyen hür ve bağımsız kalacaktır. Şu an huzurunuzda durmakta olan bizler, Mustafa Kemal ruhlu Türk subaylarıyız.''
 
Teğmen Döner, ''Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşılarında bizi bulacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz'' diye konuştu.
    
Diploma töreni
    
Konuşmaların ardından dönem birincisi Hava Teğmen Döner, yaş kütüğüne 2012 yılı mezunları adına 58. dönem uçak maketini çaktı.
 
Törende daha sonra, derece alan teğmenlere diplomaları ve armağanları verildi.
 
Dönem birincisi Teğmen Döner, diplomasını Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Çiçek'in elinden aldı. Dönem ikincisi Recep Mutlu'nun diplomasını Başbakan Erdoğan verdi. Dönem üçüncüsü Abdullah Berşah Kül, diplomasını Genelkurmay Başkanı Özel'den aldı.
 
Törende, dönem dördüncüsü Murat Ünal'a Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Sert, dönem beşincisi Mehmet Ali Taşkıran'a Milli Savunma Bakanı Yılmaz, dönem altıncısı Abdullah Serdar İnce'ye İçişleri Bakanı Şahin, dönem yedincisi Hakan Aksoy'a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, dönem sekizincisi Fehmi Selçuk'a Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bilgel, dönem dokuzuncusu Hüseyin Demiral'a Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erten, dönem onuncusu Ahmet Oğuzhan Yıldız'a Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu diplomalarını verdi.
 
Bu arada, Hava Harp Okulu'nu bitiren diğer teğmenlere de 1962 yılı mezunu emekli subaylar tarafından diplomaları dağıtıldı.
 
Sancak devir-teslim töreninin ardından Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Sert, sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlere kılıç ve diplomalarını verdi.
 
Mezun olan Ürdünlü iki misafir öğrenciye dediplomalarını bu ülkenin askeri ataşesi takdim etti.
 
Mezuniyet töreni, ''Hava Harp Okulu Marşı''nın okunmasıyla sona erdi.
    
Törenden notlar
    
Sancak devir teslimi sırasında F-4 uçakları tören alanı üzerinden alçak uçuşla geçti.
 
Çiçek ve Erdoğan'ın da aralarında olduğu protokol ile diğer davetliler, Türk Yıldızları uçaklarının gösterisini izlemek üzere tören platformuna indi.
 
Hava Harp Okulu'ndan mezun genç teğmenler, törenin ardından alanın ortasına gelerek kılıçlarını birbirlerine çaktı ve mutluluklarını aileleriyle paylaştı.
 
Törenin yapıldığı alandaki bir binaya ''Doğruluk, mertlik, şeref ilk sözümüz'' yazan bir afiş ile Atatürk'ün büyük boy resmiyle üzerinde ''Yükseklerde Hep Gözümüz'' yazılı afiş asıldığı görüldü.
 
Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı. 
 
1.20120901100150.jpg
 
2.20120901100159.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2731 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim