• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

IALA VTS Komite toplantısı İstanbul'da başladı

IALA VTS Komite toplantısı İstanbul'da başladı
IALA (Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği) VTS Komitesi’nin 35. toplantısı dün Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Anadolu Hisarı’ndaki tesisinde başladı.

IALA (Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği) VTS Komitesi’nin 35. toplantısı dün Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Anadolu Hisarı’ndaki tesisinde başladı. Toplantıya 25 farklı ülkeden yaklaşık 70 üye katıldı.

35. kez düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kılavuzluk ve VTS Dairesi Başkanı Kaptan Olcay Özgürce yaptı.

Konuşmasına konuklara 'Hoşgeldiniz' diyerek başlayan Özgürce, "35. VTS Komite toplantısında ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti paylaşmak isterim. Aynı zamanda önümüzdeki hafta İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası VTS Sempozyumunun heyecanını yaşıyoruz. Bu organizasyonda da sizleri de aramızda görmek ve ağırlamak bizleri bir kez daha memnun edecektir.

Seyir emniyeti ve çevrenin korunması konusunda gemi izlemenin genişleyen rolü başta olmak üzere Gemi Trafik Hizmetlerinin tüm yönlerini ele alan VTS komitesinin çalışmalarının başarıyla geçmesini dilerim.

İstanbul, riskli suyollarından birisi üzerinde yerleşik olmasının yanı sıra, aynı zamanda dünyanın en önemli güzel ve tarihi şehirlerinden birisidir. Bu eşsiz şehrin güzelliklerinin tadını çıkarmanızı arzu ederim.”dedi.

Toplantı 7 eylül 2012 Cuma gününe kadar devam edecek.

Bu arada 35. IALA VTS Komite Toplantısının ardından yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde 10-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda “Uluslararası Gemi Trafik Hizmetleri Sempozyumu” düzenlenecek.

Gelişen teknoloji ve artan talepler doğrultusunda son yıllarda VTS, tüm dünyada hızlı bir çıkış trendi yakalamış olup bu çerçevede birçok ülkeden IALA’ya teknik destek ve yardım talebi gelmektedir. Özellikle akreditasyon ve VTS Operatör eğitimleri konusunda yoğunlaşan bu taleplere cevap verebilmek için IALA bünyesinde yeni bir oluşum olarak Worl Wide Academy (WWA) kurulmuş ve VTS Komitesi ile çok yakın bir ilişki içinde çalışıyor.

Başkanlığı 2010 yılından beri Kaptan Tuncay Çehreli tarafından yürütülen VTS Komitesi; VTS’ler ile ilgili teknik, operasyonel ve eğitim / personel konularında tüm uluslararası standart ve kriterleri belirlemekte ve bunları gelişmeler çerçevesinde, uygun zaman aralıklarında revize ediyor. VTS’ler de kullanılan Radar, AIS, Radyo Yön Bulucu, Kameralar, VHF, Hidrolojik ve Meteorolojik Sensörler, Kayıt ve Yeniden Oynatma gibi tüm ekipmanların teknik ve performans standartları VTS Komitesi tarafından belirleniyor.
Bunun yanında Komitenin, VTS’lerin operasyon standartları, sunular servislerin özellikleri, kalite yönetimi, VTS Merkezlerinin denetimi ve personel eğitim ve sertifikasyonu gibi konularda değişik birçok yayını bulunuyor.

vts35-1.jpg

vts35-2.jpg

vts35-3.jpg

vts35-4.jpg

vts35-5.jpg

vts35-6.jpg

vts35-7.jpg

vts35-8.jpg

vts35-9.jpg

vts35-10.jpg

vts35-11.jpg

vts35-12.jpg

vts35-13.jpg

vts35-14.jpg

35_iala_vts_komite_toplantisi(1).jpg

35_iala_vts_komite_toplantisi(6).jpg

35_iala_vts_komite_toplantisi(7).jpg

35_iala_vts_komite_toplantisi(8).jpg

35_iala_vts_komite_toplantisi(9).jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim