• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Denizciliğin geleceği SMM Fuarı'nda

Denizciliğin geleceği SMM Fuarı'nda
Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Siyasi Müsteşarı ve Denizcilik Endüstrisi Federal Hükümet Koordinatörü Hans-Joachim Otto denizcilik sektörünün geleceğine değinerek “Benim Gözümde SMM her iki yılda bir ileri teknolojiye açılan bir penceredir.

Almanya'nın Hamburg kentinde gemicilik alanında dünyanın önde gelen fuarlarından olan ve bu yıl 25'incisi düzenlenen "Uluslararası Gemi Yapımı, Makinesi ve Teknolojisi Fuarı" (SMM) kapılarını açtı. Türkiye fuara ilk kez milli katılım gösteriyor.

Yaklaşık 90 bin metrekare üzerinde 12 holde düzenlenen fuara, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 62 ülkeden yaklaşık 2 bin 100 şirket katılıyor. Şimdiye kadar bireysel olarak fuara katılan Türk firmaları bu yıl fuarda ilk kez "milli bir katılım"la yer alıyor.

Milli katılım çerçevesinde Türkiye'den 18 ihracatçı firma ürünlerini sergiliyor. Sektörde dünyanın önde gelen firmaları ile iş fırsatları oluşturmak isteyen Türk şirketleri, fuarda çeşitli bağlantılar da kuruyor.

Fuara katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapılar Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, fuara katılan Türk şirketlerini ziyaret etti.

Deniz, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu sektörün alt yapısı ve potansiyellerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Türkiye yatırımcılar için güvenilir bir ülke, partner olunması gereken bir ülke. Bu fuarda Türkiye geçmiş yıllara göre daha geniş katılımla temsil ediliyor" dedi.

Fuara Türkiye'den, İhracatçılar Birliği bünyesinde 18 Türk firması ve ihtisas hollerindeki katılımla birlikte toplam 44 Türk katılımcının olduğuna dikkati çeken Deniz, hedeflerinin Türkiye'de yatırım yapılması ve Türkiye'deki üreticilere sipariş boyutuyla girdi sağlanması olduğunu kaydetti.
Deniz, Türkiye'nin üretim ve istihdam boyutuyla dünyada cazip ülkelerden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Bayrak da, Hamburg kentinde düzenlenen bu fuarın tamamen dolu olduğuna işaret ederek bu organizasyonun sektör için dünyanın en önemli fuarlarından olduğunu belirtti. Türkiye'nin fuara 40'ın üzerinde firmayla katıldığını ifade eden Bayrak, "Önemli oyunculardan biriyiz. Payımızı artırmak için gayret içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Alman Ticaret ve Teknoloji Federal Sekreteri Dr. Philipp Rösler dün akşam saat 19:00’da verilen kokteyl ile SMM gemi inşa, gemi makine& deniz teknolojileri fuarını Hamburg’da bulunan CCH- Kongre merkezinde açtı.
Fuarın açılış kokteylinde bir konuşma yapan Alman Federal Hükümeti Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Siyasi Müsteşarı ve Denizcilik Endüstrisi Federal Hükümet Koordinatörü Hans-Joachim Otto denizcilik sektörünün geleceğine değinerek “Benim Gözümde SMM her iki yılda bir ileri teknolojiye açılan bir penceredir” dedi.

Küresel gemi inşa ve denizcilik teknoloji pazarını görmek isteyen herkesin bu pencereden bakması gerektiğini söyleyen Otto, Alman Hükümetinin Denizcilik Koordinatörü olarak, ben de ayrıca SMM’in faydasıyla tersanelerle, denizcilik ürünü tedarikçileriyle ve deniz teknolojileri teslimi yapan şirketlerle iletişime geçeceğim. Almanya’nın Kuzey ve Baltık denizlerine kıyısı bulunuyor ve başlangıç noktası olan ihracat sektörüne çok güçlü bağları var. Ülkenin uluslar arası ticaretinin yüzde 90lık bir kısmı deniz yolu ile yapılıyor. Bu nedenle Almanya Kuzey Denizi’nde yetkin limanlara ve Baltık Denizi’nde dünya pazarının merkezi olan limanlara ihtiyaç duymaktadır” diye konuştu.
Konuşmasında Hamburg Limanının geleceğinin Elbe’nin derinleştirilmesine bağlı olduğunun da altını çizen Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Siyasi Müsteşarı ve Denizcilik Endüstrisi Federal Hükümet Koordinatörü Hans-Joachim Otto “Hamburg Limanı’nın iyileştirilmesi yalnızca gelecekte yapılacak geliştirmeler için değil, mega taşıyıcılar için de bu bir zorunluluktur” dedi.

Konuşmasına  “Almanya’nın enerji reformları birçok zorluğa sebep oluyor” diye devam eden Hans-Joachim Otto, “Ne de olsa açık deniz rüzgâr enerjisi olmadan bir enerji reformu düzenlenemez. SMM’in bir parçası olan “Açık Deniz Diyaloğu”nun Almanya Federal Hükümeti Ekonomi ve Teknoloji bakanlığı tarafından desteklendiğini bildirmek isterim” dedi.
“Denizden enerji üretiminin oluşturulması gemi inşa sektörü içinde yeni olanaklar sağlıyor” diyen Otto “Rüzgar türbinlerini inşa etmek, bakımını yapmak ve kablolarını yerleştirmek için gemilere ihtiyacımız var. Böyle durumlar gemi inşa için son derece zordur. Bunun için özel yapım gemiler gerekir. Bana göre bu tür gemiler Avrupa’da özellikle Almanya tersanelerinde inşa edilmelidir” diye konuştu.

SMM Fuarının çevre dostu teknolojileri sergilemesi ve yıllardır bu tutumunu değiştirmemesnden de övgüyle söz eden Otto “Her kim ki Almaya’da daha fazla gemi trafiği görmek istemektedir, denizcilik trafiği ve gemi itiş sistemleri iklim şartlarına yardımcı olabilmek adına çevre dostu bir şekilde olması gerektiğini göz önünde bulundurmalıdır.  Bu nedenle SMM’in gemi itiş sistemlerinde çevre dostu yapılara geleneksel olarak verdiği özeni bu seferde görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Sizlerinde gördüğü üzere taşımacılık ve çevrecilik bu sene yapılan ticari fuarın ana noktaları.  Bu sebeple “Küresel denizcilik çevre kongresi”nin SMM’e bağlı olması son derece mantıklı bir harekettir. Bütün bunlar Alman Ekonomisinin denizcilik sektörüne olan bağını gösterir” dedi.

Gemi inşa sektörü ve denizcilik teknolojisi için tek bir gerçeğin bulunduğunu bununda sert rekabet olduğunu sözlerine ekleyen Otto, bu rekabeti en iyi teknolojilerin kazanacağını söyledi.

SMM fuarında sergilenen denizcilik sektörünü ilgilendiren teknolojilerin bir şans eseri meydana gelmedine de dikkat çeken Otto “Bütün bu gördüklerini yüksek oranda yatırımlar ve uzun süreli yapılan araştırma geliştirme sonucunda karşınıza geldi . Bütün bunları gerçekleştiren şirketlerin her şeyden önce dayanıklılığa ihtiyacı var. Çünkü gördüğümüz bu ürünlerin satın alınması zaman alacaktır. Özellikle unutmamamız gereken bir gerçek vardır ki o da geleceğin pazarıdır” diye açıkladı.Fuar 7 eylül’e kadar açık kalacak
Hamburg Messe und Congress GmbH Başkanı Bernd Aufderhei’de dün akşam verilen kokteylde 800’den fazla davetli iş adamı ve politikacıyı karşıladı. Fuara katılanlar arasında Türkiye’den Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep CanpolatTarkan BiricikHakkı ŞenDeniz Ticaret Odası de bulunuyor.  Fuarda ileri teknoloji ürünlerini ve gemi inşa teknolojileri ile gemi tedarik teknolojileri ürünleri 20 sergi salonunda gözler önüne serilecek.  Dünyanın çevresinden 50 binden fazla ticari misafirin fuara katılması bekleniyor. Fuarda ilk günde yüzlerce İngilizce yayın yapan Turkish Maritime Gazetesi dağıtıldı.

Dünyanın en büyük ve en etkin fuarları arasında gösterilen 25. SMM fuarının yeni rekor kırması bekleniyor. 25. yılında 90 bin metre kareden daha büyük bir alana kurulan fuar bu güne kadarki en fazla katılımcı ve ekipman sergisine  ev sahipliği yapacak.. 2012 yılının SMM Fuarı denizcilik sektörünü ilgilendiren her türlü konuyu kapsıyor. Bu konuların içerisinde, denizcilik sektöründe koruma, iklim koşullarının korunması, denizcilik savunması ve koruma, açık deniz teknolojileri ve finansman da bulunmakta. Bütün bu konular kendilerine özel forumlarda konuşulacak ve yüksek konumda olan panel uzmanları tarafından tartışılacak.

hizirreisdeniz_smm.jpg

smm.jpg

smm1.jpg

smm2.jpg

smm3.jpg

smm.20120905122745.jpg

smm1.20120905122756.jpg

smm2.20120905122806.jpg

smm3.20120905122816.jpg

smm4.jpg

smm5.jpg

smm6.jpg

smm7.jpg

smm8.jpg

smm9.jpg

smm10.jpg

smm11.jpg

smm12.jpg

smm13.jpg

smm14.jpg

smm15.jpg

smm16.jpg

smm17.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim