• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Lastik Teknolojisi’ni güçlendirmeye devam ediyor!

Lastik Teknolojisi’ni güçlendirmeye devam ediyor!
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Continental, dünya çapında yeni yatırımlar yaratarak, lastik güvenliği teknolojisini arttırmaya devam ediyor. Çin’de 13,3 milyon ve 33 milyon Euro değerinde iki ayrı yatırıma imza atan Continental, sürüş güvenliği

Dünyanın en büyük uluslararası beş lastik tedarikçisinden biri olan Continental, Çin’de iki büyük yatırıma imza atıyor. Çin’in Jiading Sanayi Bölgesi’nde 13,3 milyon Euro’luk yatırımla 10 bin metrekarelik yeni bir alanı tesisine dâhil ederken;  Wuhu’da ise yaklaşık 33 milyon Euro değerinde ikinci bir fabrika kurulması için ilk adımı attı.

 
Lastik, şasi sistemi ve araç içi donanımın; güvenli sürüş teknolojisinin temel bileşenleri olmasından yola çıkan Continental; Jiading’deki ikinci ve Wuhu’daki yeni tesislerinde, lastik güvenliği teknolojisini arttırmayı hedefliyor. Araçlarda, güvenli sürüş bileşenlerinin (lastik bağlantısı, yay/amortisör sistemi, direksiyon, fren, lastik) uyumlu çalışmasının güvenli ve kaliteli sürüşe etkisinin önemli olduğundan yola çıkan Continental, uzun dönem üretim hedeflerini çizerken yeni yatırımlara önem veriyor.  
 
Lastik Teknolojisi’nde Araç İçi Donanım ve Şasi Sisteminin Önemi
Jiading Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisinin işletim verimliliğini geliştirmek amacıyla ikinci tesisi açtıklarını belirten Continental Şasi & Güvenlik Departmanı Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ralf Cramer şöyle konuştu: “Sürüş güvenliği için geliştirilen yenilikçi bileşenler ve gelişmiş sistem çözümleri uygulayarak ‘Herkes için Güvenlik’ ilkesini sağlamayı hedefliyoruz. Jiading fabrikamızdaki modern tesisin açılması, Continental’in bu bölgedeki üretim kapasitesini arttırmasına yardımcı olarak; 2015 yılına kadar dünya genelindeki satışların yüzde 33’ünün Asya’dan elde edilmesi hedefine ulaşmamızı sağlayacak. Tesis aynı zamanda yerel ve küresel çapta, araç üreticilerine hem düşük maliyetli hem de gelişmiş ve isteğe göre uyarlanabilen teknoloji çözümlerimizin önünü açacak”.
 
Yeni yatırımlarla, lastik güvenliği teknolojisini geliştirmeyi hedefleyen Continental, ikinci önemli yatırımı ise Wuhu Belediyesi (People’s Government of Wuhu Municipality) ile “İşbirliği İlişkisi Anlaşması” imzalayarak gerçekleştiriyor. Continental’in bölgede üretim tesisi kurulması için 33 milyon Euro’luk yatırım yaparak attığı ilk adım; 120 bin metrekarelik bir alana yayılacağı tahmin edilen yeni tesis. Tesisin, araçlarda bilgi yönetimi alanında önde gelen teknoloji liderlerinden biri olması hedefleniyor. Ayrıca,  Araç İçi Donanım Departmanı tarafından geliştirilerek imal edilecek yeni ürünler ile geleceğin ağ bağlantılı araçlarının daha kullanıcı dostu, daha konforlu ve daha akıllı olması sağlanacak.  
 
Araç İçi Donanım Departmanı’nın üreteceği yeni ürünler ile yeni tesisin Continental lastik güvenliği teknolojisini arttırmasını hedefleyen, Continental Araç İçi Donanım Departmanı Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Helmut Matschi, şöyle konuştu: “Çalışmalarımızla, araç donanımları arasındaki bilgi yönetimini; ileri teknoloji, üstün kalite ve yerelleştirilmiş AR&GE çözümleriyle kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Böylece, gelecekte konforlu ve güvenli sürüş deneyimlerini zirveye çıkartırken; Çin’de, Asya’da ve tüm dünyada da akıllı araçlara karşı giderek artan ilgi ve taleplerin karşılanabilmesi için çözümler üreteceğiz.”
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1056 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim