• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kaçak akaryakıt için özel tim kuruluyor

Kaçak akaryakıt için özel tim kuruluyor
Türkiye ekonomisini milyarlarca dolarlık zarara uğratan kaçak akaryakıtı önlemek amacıyla ekonomi yönetimi, aldığı tedbirlerin kapsamını genişletiyor.

 

Başbakanlık genelgesinin ardından mücadelede uzmanlık dönemi başlıyor. Yedi bölgede yedi kişinin bulunduğu özel tim oluşturulacak. Her ekipte iki emniyet, iki gümrük muhafaza, iki jandarma ve bir tane de sahil güvenlikten personel bulunacak. Operasyonun büyüklüğüne göre özel time Gelir İdaresi Başkanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan da (EPDK) bu alanda uzmanlaşmış personel talep edilecek. Müşterek yapılacak kontrol ve denetimlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinatör olarak yer alacak. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan ekibe dahil edilecek uzmanlar mobil olarak görev yapacak. Ekipler, özellikle yeni kaçakçılık yöntemleri ile mücadeleye ağırlık verecek. Ekipler, kaçakçılık olaylarının yoğunlaştığı bölgelerde çalışacak ve gerçekleştirecekleri yakalamaları cumhuriyet savcılıklarına iletecek.
 
Her türlü teknolojik desteğin sağlanacağı bu ekiplerin tek işleri akaryakıt kaçakçılığının önlenmesi olacak. Özel timler, tamamen kendi teknik ekipmanlarını kullanarak bağlı bulundukları kurumlardan bağımsız olarak görev yapacak. İhtiyaç olması halinde ise yedi bölgede faaliyet gösterecek bu ekipler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da destek alabilecek. Başbakanlık genelgesiyle yakalanan kaçak akaryakıtın depolanmasında yaşanılan sıkıntılara da çözüm bulunuyor. Bu kapsamda yakalanan materyallerin depolanmasına yönelik tesisler kurulurken il özel idarelerine kaynak aktarılacak. Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede görevli ve görevlendirilecek kamu kurum ve kuruluşlarınca talep edilen araç, gereç ve ödenek Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (EPDK) gecikmesiz şekilde karşılanacak.
 
Akaryakıt on-line izlenecek
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele genelgesine göre akaryakıt kullanımı anlık olarak takip edilecek. EPDK tarafından serbest dolaşıma giren akaryakıtın giriş noktasından başlayarak tüketiciye ulaşmasına kadar olan süreci izleyebilecek on-line sistem kurma çalışmaları tamamlanacak. Anlık takip sağlayacak sistem EPDK ve Maliye’nin yanı sıra gümrük, emniyet ve jandarmanın da ortak kullanımına sunulacak. Genelge kapsamında kapasite raporlarında belirtilen miktarlardan fazla akaryakıt harici petrol ürünü temin edilmesinin engellenmesi amacıyla uygunluk yazısı uygulaması da başlatılacak. Bu amaçla ilgili kurumlar arasında gerekli koordinasyon ve veri paylaşımı elektronik ortamda sağlanacak.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim