• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Savaş uçakları F-22 ve F-35 dikkat çekiyor

Savaş uçakları  F-22 ve F-35 dikkat çekiyor
Çin’in yeni savaş uçağı J-21’in, yeni nesil savaş uçakları F-22 ve F-35’lere olan benzerliği dikkat çekiyor. Uzun süredir yeni nesil savaş uçakları üzerinde çalışan Çin’in tasarladığı ilk uçak, Shengyang’da görüntülendi.

J-21 olarak adlandırılan uçağın arkadan görünümü, Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan çift motorlu F-22 Raptor’a benziyor. Motor egzozlarının farklı yönlendirme yaptığı tahmin edilen J-21’in bu özelliği ile yüksek manevra kabiliyetine sahip olduğu tahmin ediliyor. En son 2010’da J-20 adı verilen uçak yine aynı fabrikada görüntülenmişti. İki modeli karşılaştıran uzmanlar, Çinli mühendislerin tasarımda bu modelde farklı bir yol izlediğine ve uçağın radar ekolarını en düşük oranda yansıtması için bazı değişikliklere gittiğine dikkat çekiyor.

 
Shenyang Uçak Fabrikası’nda önceki gün çekilen fotoğraflar, ilk olarak internette Çince yayın yapan savunma forumlarında yayınlandı.
 
Uzun süredir yeni nesil savaş uçakları üzerinde çalışan Çin’in tasarladığı ilk uçak, Shengyang’da görüntülendi. J-21 olarak adlandırılan uçağın arkadan görünümü, Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan çift motorlu F-22 Raptor’a benziyor.
 
Çin’in yeni savaş J-21’in, Amerikan F-22 ve F-35’lere olan benzerliği dikkat çekiyor. Shenyang Uçak Fabrikası’nda önceki gün çekilen fotoğraflar, ilk olarak internette Çince yayın yapan savunma forumlarında yayınlandı.
 
Uzun süredir yeni nesil savaş uçakları üzerinde çalışan Çin’in tasarladığı ilk uçak, Shengyang’da görüntülendi. J-21 olarak adlandırılan uçağın arkadan görünümü, Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan çift motorlu F-22 Raptor’a benziyor. Motor egzozlarının farklı yönlendirme yaptığı tahmin edilen J-21’in bu özelliği ile yüksek manevra kabiliyetine sahip olduğu tahmin ediliyor.
 
En son 2010’da J-20 adı verilen uçak yine aynı fabrikada görüntülenmişti. İki modeli karşılaştıran uzmanlar, Çinli mühendislerin tasarımda bu modelde farklı bir yol izlediğine ve uçağın radar ekolarını en düşük oranda yansıtması için bazı değişikliklere gittiğine dikkat çekiyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim