• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Gaziantep'te vize ofisi resmen açıldı

Gaziantep'te vize ofisi resmen açıldı
Almanya’ya gidebilmek için vize işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla Gaziantep'e vize ofisi açıldı.

 

Almanya Cumhuriyeti Gaziantep Fahri Konsolosu Oktay Kara'nın öncülüğünde düzenlenen toplantıda, vize çalışmaları hakkında bilgi verildi. Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, Gazianteplilerin vize işlemleri için bundan sonra Ankara'ya gitmeyeceğini söyledi. Vize işlemlerinin hafta sonları da yaptırılabileceğini dile getiren Pohl, "Gaziantep'te vize sendromu merkezi açılıyor. Bunun için mutluyum ancak mutlu olmamın bir diğer sebebi ise Gaziantep'te Almanya ile ilgili bağlantıların olmasıdır. Bu bağlantılar insani ve ekonomik bağlantılardır. IDATA firmasının açılmasıyla işlemlerimiz kolaylaşıyor. Gaziantepliler vize işlemleri için bundan sonra Ankara'ya gitmeyecek. İşlemlerini şehirlerinde de yapabilecek. Vize almak isteyenler cumartesi ve pazar günleri vize işlemlerini yaptırabilecek" dedi.
 
Vize başvurularının internette de takip edilebileceğini vurgulayan Pohl, 06-12 yaş arası çocuklardan vize ücreti alınmayacağını belirtti. Pohl, "Almanya'ya sosyal amaçlı gitmek isteyenlere de kolaylık sağlanacak. Bu sayede Almanya ile ilişkiler daha da gelişecektir" diye konuştu.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, Türkiye ile Almanya'nın dost iki ülke olduğunu ifade etti.
 
Güzelbey, "Bugün Almanya ve Gaziantep daha da yakınlaştı. Haftada 10 tane direkt uçak olduğu şehirden doğrudan Alman vizesinin verilmesi de şehrimiz için bir ayrıcalıktır" şeklinde konuştu.
 
Toplantıya Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Oktay Kara ile turizm şirketlerinin temsilcileri katıldı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1925 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim