• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Sendikacılar THY direnişçilerini ziyaret etti

Sendikacılar THY direnişçilerini ziyaret etti
ABD'de merkezi sendikal yapı AFL-CIO'nun yan kuruluşu Dayanışma Merkezi'nden iki sendikacı THY direnişinde bulunan Hava-İş üyelerini ziyaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki merkezi sendikal yapı olan AFL-CIO’nun yan kuruluşu Dayanışma Merkezi’nden (Solidarity Center, Uluslararası Emek Dayanışması için Amerikan Merkezi) iki sendikacı THY direnişindeki Hava-İş üyelerini ziyaret etti.

 
"Onlar sizin yaşadığınız sıkıntılardan haberdar"
 
Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Geliş B Kapısı önünde direnişteki Hava-İş üyeleri ve sendika yöneticileriyle bir araya gelen Dayanışma Merkezi Hükümet İşleri Direktörü Mark Hankin ve Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Program Direktörü Rudy Porter, yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi aldı.
 
Porter, "Burada sizlerle olmak bizim için büyük bir onur. Sizlerin vermekte olduğunuz bu mücadeleyi ve Hava-İş’e yapılan saldırıları yakından izliyoruz. AFL-CIO üyesi sendikaların bir bölümü sivil havacılık sektöründe örgütlü. Bu sendikalara on binlerce pilot, kabin memuru, teknisyen, yer hizmetleri çalışanları üye. Onlar sizin erkek ve kız kardeşleriniz ve yaşadığınız sıkıntılardan haberdarlar" dedi.
 
"Erdoğan'a protesto mektubu gönderildi, New York'ta bildiriler dağıtıldı"
 
"Amerika’nın en büyük emek örgütü olan AFL-CIO grev yasağının getirilmesinin hemen sonrasında Başbakan Erdoğan’a güçlü bir protesto mektubu gönderdi" diyen Porter, konuşmasının devamında "Sizleri desteklemek için ITF’e 5000 Amerikan doları tutarında bir fon aktardık. Ayrıca 2 hafta önce New York’ta Empire State binasının karşısındaki büyük THY ofisinin önünde sizin yaşadıklarınızı anlatan bildiriler dağıttılar" diyerek desteklerini ifade etti.
 
"Sizi grev hakkından mahrum ederlerse bize yapmaları da kolaylaşır"
 
Porter, “Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir. Çünkü benzer saldırılara bizler de ABD’de maruz kalmaktayız. Eğer Türkiye gibi sendikal hareketin önemli bir geçmişe sahip olduğu bir ülkede sizi grev hakkından ebediyen mahrum ederlerse, aynısını bize yapmaları da kolaylaşacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin de her iki Dayanışma Merkezi yöneticisine teşekkür ederek, "Sizden asıl isteğimiz bizi bundan sonra da unutmamanız. Desteğinizi sürdürmeniz ve buradaki kararlı işçi kitlesinin mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğinizi ülkenizde herkese anlatmanızdır" dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 813 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim