• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Meiller, IAA’da her sektöre farklı çözüm sundu

Meiller, IAA’da her sektöre farklı çözüm sundu
Meiller IAA Fuarında toplam 26 modeli ile farklı sektörlere hitap eden çözüm uygulamalarını sergiledi.

 

Damper ve atık taşıyıcı sistemlerinin Avrupa’daki sektör lideri olarak fuarda yer alan Meiller, aşırı yükleme emniyet sistemli araçlardan hafif ticari araçlar için optimize edilmiş bir üstyapıya kadar tüm ürün grubuna yer verdi. Ayrıca, sektörünün önde gelen ağır ticari araç üreticileri ile geliştirdiği projeler sonucu üretilen üstyapı ürünleri de farklı markalardaki araçlar üzerinde yerini alıyor.
 
Meiller’in IAA Fuarı kapsamında tanıtılan en önemli sistemlerden biri damperin açık kalması sonucu köprü, üst geçit gibi yerlere çarpması şeklinde gerçekleşen kazaların önüne geçilmesi için gerçekleştirilen “Güvenlik Freni” sistemi oldu. Fuar standında ayrıca çok amaçlı üç yöne devrilebilir damper, vinçli damper, hafifletilmiş donanım, İskandinav ülkeleri için yeni ürünler, ISAR kontrollü damper, çift hatlı Meiller hidrolik sistem, hafifletilmiş yarı römork, çift kollu ve kancalı atık taşıyıcılar sergilendi.
 
Daha hafif damper, daha fazla yük
 
Meiller’in standında sergilediği bir diğer yenilik ise önceki modeline kıyasla daha  hafif yapısıyla yakıt ekonomisi ve daha fazla faydalı yük taşıma olanağı sağlayan yeni tip yarı römork. Yarım ton kadar daha hafif olan bu yarı römork, sektörde bugünün ve yarının müşteri ihtiyaçlarına çözüm sunuyor. Bu azaltılmış ağırlık Meiller’in bilinen sağlamlığından ve güvenliğinden ödün vermeden yeni geliştirilmiş çelik şasi ve gövde sayesinde elde edilmiştir. Meiller mühendisleri tarafından özel olarak tasarlanan yapısı sayesinde şasi 220 kg kadar hafifledi. Kullanıcılar klasik tip ve yarım boru tipi arasında çelik ya da alüminyum malzeme tercihi yapabilmektedirler.
 
Günlük kullanım esnasında kullanıcılara dezavantaj sağlayacak hiçbir olumsuzluğun bulunmadığı araçta devrilme mili ve yatakları her zamanki Meiller sağlamlığı ile dizayn edildi. Yüksek basınca dayanıklı hidrolik sistem sektördeki en hafif sistem olarak bilinirken damper gövdesi 80 milimetre daha aşağı indirilerek ağırlık merkezi de düşürüldü.
 
Damperin gövdesi üç parçalı imal edilirken, yanduvar kalınlığı en az 4 mm’den ve taban kalınlığı da en az 5 mm’den başlamaktadır. Yeni gövde aşınma direnci yüksek olan 450 (HB) sertlik derecesine sahip çelik sacdan imal edilerek 280 kg hafiflik elde edildi.
 
www.UlasimOnline.Com 
Bu haber toplam 980 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim