• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

'Hakaret videosu'nu yayımlayan sitelere dava!

'Hakaret videosu'nu yayımlayan sitelere dava!
İslam'a ve Müslümanlara hakaret içeren, provokatif unsurlar barındıran ''Müslümanların masumiyeti'' adlı filmin tüm dünyada ve Türkiye'de meydana getirdiği rahatsızlık nedeniyle bakanlıkça ulaşıma kapatılıyor.

 

İslam'a ve Müslümanlara hakaret içeren, provokatif unsurlar barındıran ''Müslümanların masumiyeti'' adlı filmin tüm dünyada ve Türkiye'de meydana getirdiği rahatsızlık nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla tespit edilen URL adreslerinde bulunan video içeriğinin çıkartılması için yasal prosedür işletilmeye başlandı.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Müslümanların masumiyeti'' adlı dini değerlere ve inançlara hakaret eden, nefret söylemi içeren filmin bir kısmı veya tamamı başta Youtube adlı video paylaşım sitesi olmak üzere birçok İnternet sitesinde yayınlandığı belirtildi. 
 
İslam'a ve Müslümanlara hakaret içeren, provokatif unsurlar barındıran söz konusu filmin tüm dünyada ve Türkiye'de meydana getirdiği rahatsızlık nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla tespit edilen URL adreslerinde bulunan video içeriğinin çıkartılması için yasal prosedürün işletilmeye başlandığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''Ayrıca tüm internet servis sağlayıcılarıyla irtibat kurularak, video paylaşım sitelerinin tamamına erişim engelleme uygulanmadan, yalnızca söz konusu videoların bulunduğu URL adreslerine erişimi engelleme hususunda yapılacak çalışma konusunda da bilgi verilmiştir. Söz konusu videolara erişim, internet sağlayıcılar vasıtasıyla büyük ölçüde engellenmiştir. Uyarkaldır yöntemi işletilerek, söz konusu URL adreslerinden video içeriğinin çıkarılması için Youtube & Google Inc. adlı şirketin Türkiye'de bulunan avukatlık bürosuna, konunun hassasiyeti izah edilerek yazılı ve sözlü bildirimde bulunulmuştur. Buna karşın Innocence of Muslims isimli filmi yayınlamaya devam eden sitelerde, video içeriğinin bulunduğu URL adreslerine mahkeme kararıyla erişimin engellenmesi için yasal süreç başlatılmıştır.''
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1512 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim