• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Michel Akavi: İhracatın artacağını öngörüyoruz

Michel Akavi: İhracatın artacağını öngörüyoruz
“Türkiye’nin ihracat numune çıkışlarının yarısından fazlasını taşıyoruz; artış umut verici, gelecek dönem ihracatın artacağını öngörüyoruz”

 

DHL Express Türkiye ve Fransa CEO’su Michel Akavi, Çin, Almanya, Belçika ve Fransa’da yakın tarihlerde gerçekleşen tekstil ve kumaş fuarları başta olmak üzere fuar  katılımlarının yüksek olmasının ve alınan yeni siparişlerin umut verici olduğunu belirterek, “Çin ve Uzakdoğu ihracatının azaldığı bir dönemde Türkiye pazar payını genişletmek için önemli bir fırsat yakaladı. Türkiye’den numune çıkışlarının yarıdan fazlasını taşıyan DHL Express verilerine baktığımızda, numune çıkışlarındaki artış Türkiye ekonomisinin önemli rolündeki ihracatın doğru yolda olduğuna işaret ediyor. Bu pozitif etkinin ekonominin büyümesine de olumlu yönde katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.
 
DHL Express Türkiye ve Fransa CEO’su Michel Akavi; “Kargo taşımacılığı ülke üretiminin damarlarıdır. ABD’de gelecek 6 aylık siparişlere göre kargo şirketlerinin endeksleri yayınlanır ve bu sonuçlara göre büyüme tahmini yapılır. DHL Express’in bu yılki verilerine göre, Türkiye ihracatındaki büyümenin süreceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Gelecek 6 aylık dönemde ihracat numune gönderilerindeki artışın yüzde 20 civarında olmasını bekliyoruz” dedi.
 
Michel Akavi, 2012 yılının eylül ayına kadarki ihracat numune gönderilerindeki yüzde 18’lik artışın 2013 yılı ekonomik bağlantıları açısından olumlu bir ön gösterge olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
 
“Bölgesel olarak değerlendirirsek, Avrupa ihracat bağlantıları için ümit verici rakamlara sahibiz. Avrupa gönderi hacmimiz yüzde 15 artarken, Afrika ve Latin Amerika gönderi hacmimizin yüzde 36, Ortadoğu gönderi hacmimizin yüzde 23 ve Kuzey Amerika gönderi hacmimizin ise yüzde 25 arttığını görüyoruz. Bu da ihracatçımızın “pazar çeşitliliği” arayışı anlamında bizleri ümitlendiren performansının kanıtıdır.”
 
DHL Express olarak ihracat çeşitliliğine de katkıda bulunduklarını ifade eden Akavi, “İhracatçılarımızın 150 kg ve 7500 euro bedele kadar olan küçük ihracat gönderilerini de “Mikro İhracat” hizmetimiz sayesinde DHL Express hızı ve güvenilirliği ile taşımaya başladık. Bu Türkiye ihracatına, ayrı bir dinamizm ve ivme katacak bir gelişme olacaktır” diye konuştu.
 
Akavi ayrıca, bu yıl yüzde 3 civarında büyümesi öngörülen Türkiye ekonomisinin 2013 yılında tahmini yüzde 5 oranında bir büyüme yakalayabileceğini öngördüklerini ifade etti.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim