• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

İDO ile NEGMAR Topçular'ı paylaşamadı

İDO ile NEGMAR Topçular'ı paylaşamadı
NEGMAR’ın 25 Ekim’de başlayacak Eskihisar- Topçular araba vapuru seferlerinde kullanılmak üzere üç gemi satın alması İDO’yu harekete geçirdi. Bu konuda 'yasal bir başvuru' olmadığını ileri süren İDO hukuk yollarına başvuracak.

 

İDO’nun esnek fiyat politikasının kamuoyunda büyük tepki çekmesinin ardından önce Bursa, sonra da NEGMAR’ın feribot taşımacılığı yapmak üzere harekete geçmesi sektörü hareketlendirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Mudanya arasında sefer yapmak üzere 2 gemi aldı.
 
Geçtiğimiz günlerde de  Marmara Denizi’nde TIR ve kamyon taşımacılığı yapan NEGMAR’ın 25 Ekim’de başlayacak Eskihisar- Topçular araba vapuru seferlerinde kullanılmak üzere üç gemi satın alması İDO’yu harekete geçirdi. NEGMAR tarafından yapılan açıklamalara oldukça sert tepki gösteren İDO “NEGMAR Firması’nın Eskihisar-Topçular Hattı ile ilgili olarak yapmış olduğu herhangi bir yasal başvurusunun olmadığını” belirterek bir açıklama yayınladı.
 
İDO ‘dan yapılan açıklama aynen şöyle:
 
"Son günlerde yazılı basında ve internet sitelerinde yer alan haberlerde, NEGMAR isimli firmanın yaptığı açıklamalar doğrultusunda 25 Ekim 2012 tarihinde Eskihisar-Topçular Hattı’ nda taşımacılık faaliyetine geçeceği yer almıştır.
 
Yolcu ve araç taşımacılığı gibi uzmanlık ve deneyim gerektiren, başta güvenlik olmak üzere her alanda yüksek özenle davranılması gereken önemli bir konuda yetkili makamlardan, faaliyet için gerekli izinler dahi alınmadan böyle bir basın açıklaması yapılması üzerine aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması zorunluluğu doğmuştur.
 
Bilindiği  gibi denizyolu ile sefer yapmak isteyen tüm firmaların öncelikle sefer yapılacak iskeleler için işletme izni, düzenli sefer yapılması için de hat izni alması ve ilgili idarelerce mevzuat uyarınca talep edilen gerekli belgeleri tamamlamaları gerekmektedir.  Basın açıklaması yapan Negmar Firması’ nınEskihisar-Topçular Hattı ile ilgili olarak bu kapsamda yapmış olduğu herhangi bir yasal başvurusunun olmadığı bilgisine sahip bulunmaktayız.
 
Eskihisar-Topçular Hattı’nda taşımacılık yapacağı iddiasında bulunan NEGMAR Firması’nın işletme izni ve hat izni olmadığı halde, hem de tarih vererek, faaliyete başlayacağını bildirmesi kamuoyu nezdinde yanıltıcı ve yanlış algılamalara sebep olmaktadır.
 
Sözkonusu açıklamalar, spekülatif nitelikli işlemler olup, manipülasyon sonucunu doğurmakta, gerek şirketimiz ve gerekse halka açık, hisseleri İMKB ve diğer piyasalarda işlem gören ortaklarımızınyatırımcılarının da bu kapsamda zarara uğramasına sebep olmaktadır.
 
Konu ile ilgili olarak yasal prosedür tarafımızca başlatılacaktır”
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim