• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

3 saate para alan AVM otoparkları yandı!

3 saate para alan AVM otoparkları yandı!
Bir polis müdürünün yaşadığı olay sonrası, 3 saate kadar bedava olması gereken alışveriş merkezlerinin otoparklarına yönelik inceleme yapıldı.

 

AVM\'lerin çoğu Mali Polis'in kıskacındaki uygulamadan geri adım attı, geriye dönük inceleme başlatıldı. Mali Polis, İstanbul'da peş peşe açılan büyük alışveriş merkezlerinin otoparklarını mercek altına aldı. Operasyon yapan polis, Şişli, Beşiktaş ve Levent'teki 7 büyük AVM'nin haksız kazanç elde ettiğini tespit etti. Savcılık soruşturma başlattı.
 
İstanbul'da görev yapan üst düzey bir emniyet müdürü alışveriş için gittiği Şişli'deki ünlü bir AVM'nin otoparkından çıkarken kendisinden ücret talep edilince, görevliye hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) hem de Danıştay kararına göre 0-3 saat arasında müşterilerden ücret alınamayacağını hatırlattı.
 
Ancak ikna olmayan görevli otoparkın ücretli olduğunda ısrar etti. Ücreti ödeyip çıkan emniyet müdürü konuyu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerine iletti. Yapılan araştırmada birçok AVM'nin mevzuatı çiğneyip vatandaştan otopark parası aldığı tespit edildi.
 
Akşam gazetesinden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmanın ardından polis Şişli'deki alışveriş merkezine giderek ücret alınıp alınmadığını denetledi.
Belirli saat aralıklar ile bir saat otoparkta bekleyen ekipler ücret ödeyerek çıkabildi. Ücret ödediklerini de kayıt altına aldı. Ardından yine Şişli, Levent ve Beşiktaş'taki 6 AVM'nin daha otoparkları aynı şekilde incelemeye alındı. Oralarda da usulsüz otopark ücreti aldığı tespit edildi.
 
ÜCRETSİZ OLDU
 
Şişli'deki Alışveriş Merkezi'nin otopark işletmecisi olan H.G.İ. 17 Ağustos günü ifade için Emniyet'e çağrıldı. H.G.İ. ifadeye çağrıldığı gün artık 3 saate kadar otopark ücreti almayacaklarını söyledi ve serbest bırakıldı. Ancak soruşturma sürecinde ücret uygulaması kaldıran işletmeciler denetimden kurtulamadı. Savcılığın başlattığı soruşturmada geriye dönük inceleme kararı alındı.
 
Alınan ücretsiz otopark kararından bu yana geçen 10 aylık sürede vergi dairesinden geriye dönük inceleme başlatıldı. İstanbul'daki ünlü 7 AVM'nin otoparkındaki para trafiği araştırılacak.
 
CEZAYA RAĞMEN ALINMIŞ
 
Öte yandan 0-3 saat arası otoparklardan ücret aldığı tespit edilen Şişli'deki AVM'ye Mali Polis denetiminden önce geçtiğimiz haziranda İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta görevlileri tarafından da 33 bin 667 liralık ceza kesildiği ortaya çıktı. Cezaya rağmen AVM işletmecilerinin ücret uygulamasını sürdürdüğü belirtildi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1010 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim