• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Galip Öztürk'ün yargılanmasına başlandı

Galip Öztürk'ün yargılanmasına başlandı
İş adamı Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 70 sanığın ''suç örgütü'' davasında yargılanmalarına başlandı.

 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya, aralarında iş adamı Galip Öztürk'ün de bulunduğu 11 tutuklu sanık ile 15 tutuksuz sanık katıldı.
 
Duruşmada kimlik tespiti yapılan tutuklu sanık Galip Öztürk, bekar olduğunu, 9 çocuğunun bulunduğunu ve aylık gelirinin 10 bin liranın üzerinde olduğunu söyledi.
 
Duruşma diğer sanıkların kimlik tespitinin yapılmasıyla devam ediyor.
 
İddianameden
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianamede, Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 70 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, sahibi bulunduğu Metro Turizm şirketi ile diğer turizm firması sahiplerini haksız rekabet ve tehditle sindirdiği, bazı turizm firmalarını piyasa değerinin çok altında satın aldığı, otogar işletmeciliği ve dinlenme tesisleri işletmeciliği yaparken örgütsel gücünden faydalanarak rakiplerine gözdağı verdiği anlatılan iddianamede, Öztürk'ün ihalelere fesat karıştırdığı ve rüşvet verdiğinin anlaşıldığı kaydediliyor.
 
Galip Öztürk'ün ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'', ''yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamaya azmettirmek'', ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'', ''rüşvet vermeye azmettirmek'', ''tehdit etmeye azmettirmek'', ''hakkı olmayan yere tecavüz etmek'', ''Yağmaya azmettirmek'' ve ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından toplam 47 ile 123 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Abdülkerim Emek'in de aralarında bulunduğu diğer 69 sanığın da benzer suçlardan 1 ile 135 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları öngörülüyor
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim