• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Lucien Arkas: “Liman taransa İzmir tutulmaz”

Lucien Arkas: “Liman taransa İzmir tutulmaz”
Sektör Tanıtım Günleri’nde konuşan Lucien Arkas, “Körfez taranırsa bu kent uçar” derken, Yüngül İzmir’de iş yapmanın zor olduğunu söyledi

 

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından 5. Sektör Tanıtım Günleri ve İş Zirvesi’nde konuşan iş dünyanın önde gelen isimleri, önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, 2012’de büyümenin yüzde 4 olacağını öngördü.  Zirveye katılan Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül,  İzmir’de iş yapmanın çok zor olduğunu söyledi. Alsancak ve Çeşme’de iki ayrı projeyi hayata geçirmek istediklerini ancak hayata geçiremediklerini anlatan Yüngül, “Patronum Ahmet Nazif Zorlu bana bu konuda bana ‘İzmir ile ilgili bir şey söyleme. Kendi yağımızla kavrulalım. İzmir’de hoşgörü var ama iş yapılamıyor’ dedi. İzmir, kendi ayağına kurşun sıkıyor” ifadelerini kulandı.
 
‘KÖRFEZİ BİR AN ÖNCE TARAMALIYIZ’
 
Yönetim Kurulu Başkanı Arkas da yaptığı konuşmada, deniz üzerinden ulaşım ve nakliyeye önem verilmesi gerektiğini söyledi. İzmir Körfezi’nin bir an önce taranıp temizlenmesini ve limanın genişletilmesini isteyen Arkas, “Madem 2023 hedeflerimiz var, denizcilik ve nakliye sistemine direkt bağlı olmalıyız. Limanlarımızı muhakkak geliştirmeliyiz. Tarihe ne zaman baksanız İzmir’in en zengin dönemleri, limanlarının işlediği dönemlerdir. Körfezi taramak o kadar zor değil. Biz de destek olalım. Amerika bile kendi körfezini taramaya başladı. Hamburg Limanı’ndan yüzlerce tren kalkıyor. Biz de tren yolunu limana entegre etmeliyiz. Körfez taransa ve liman genişletilse kimse İzmir’i tanıyamaz ve tutamaz.” diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim