• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Vodafone Türkiye ile PTT 'den yenilik

Vodafone Türkiye ile PTT 'den yenilik
Vodafone Türkiye ve PTT işbirliğiyie hazırlanan ve 1 Kasım'da tüketicilerle buluşacak olan "cep nakit" kart, para gönderme, cep telefonlarına yükleme, alışveriş yapma ve para çekme hizmeti sunacak.

Vodafone Türkiye ve PTT işbirliğiyie hazırlanan ve 1 Kasım'da tüketicilerle buluşacak olan "cep nakit" kart, para gönderme, cep telefonlarına yükleme, alışveriş yapma ve para çekme hizmeti sunacak.Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 'Vodafone ile PTT işbirliğiyle gerçekleştirilen "cep nakit" kartı için düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Dünya Bankası'na göre, global olarak nüfusun yüzde 70'inin mobil telefon kullanıcısı olduğunu ve 2016'ya kadar bu oranın yaklaşık yüzde 90'ları bulacağının düşünüldüğünü belirterek, bu dönemin toplumsal ve iş hayatındaki dinamikleri de kökünden etkilediğini kaydetti.Ekonomik büyümeden sürdürülebilir kalkınmaya, kurumların iş modellerinin gelişmesinde, gündelik ihtiyaçları karşılamaya kadar mobilize yaşamın girmediği alanın neredeyse kalmayacağını ifade eden Timuray, şunları kaydetti: "Konunun uzmanları, 'nakit kavramı' neslinin tükeneceğine işaret ediyor. Cep telefonuyla ödemenin kredi kartının gelişiyle yaşatan devrimin benzerini yaşatacağı kabul görüyor. Bir rapora göre, çek ve nakit ödemelerin son 20 yılda yüzde 85 seviyesinden yüzde 30'Lara gerilediğini görmekteyiz. Bugün mobil ödemelerin yarım milyar doların altında bir hacime ulaştığını görüyoruz. Oysa 5 yıl içerisinde bu rakamın 3 misline katlanacağını tahmin etmekteyiz. Ülkelerin geleceği ve gelişmişlik düzeyi de 'm' yaşam yani mobil yaşama ne denli adapte olacağıyla ilgili olduğu tartılışılıyor. Bu tespit telekomünikasyon sektörümüze ne denli stratejik görev düştüğünü açıklamakla kalmıyor, bir yol haritası gösteriyor. Bu yol haritasının önemli kavşağını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. PTT ve Vodafone Türkiye olarak kartımızı 1 Kasım itibariyle tüketicilerle buluşturacağız."

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural da günümüzün iş yapan, hizmet üreten kurum ve kuruluşlarının önceliğinin erişime kolaylığı sağlamak olduğunu belirterek, mal ve hizmetlerin, hızlı bir şekilde müşterilerin eline ulaştırılabileceğini kaydetti. Tural, yaygınlık ve hızın, çağın iş yapan kurumları için önemli olduğunu ifade ederek, "Hızlı ve güvenli olan 'cep nakit'i yaygın şekilde kullanılacak bir ortaklıkla müşterilerimize hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. PTT olarak, 2003 yılından itibaren değişim dönüşüm sürecine girdik" diye konuştu. Türkiye'de 17 milyon kişinin finansal işlemlerden yararlanamadığını anlatan Tural, "Küçük olsun bizim olsun' değil de 'büyük olsun hepimiz yararlanalım' mantığıyla çalışıyoruz. Yaygın networkümüz ve otomasyon sistemimiz var. Bizimle işbirliği yapmak isteyen herkese kapımız açık. 'Cep nakit' kartın kullanıcılara hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Tural, PTT'nin 2003 yılından itibaren geldiği noktayı anlatarak, "Yıllık 200 milyar liranın üzerinde bizim sistemimiz üzerinden dönen bir para var. Bu yalnızca havale işlemlerinden ortaya çıkan bir rakam değil, diğer kurum ve kuruluşlarla yaptığmız işbirliklerinin sonucudur" dedi.

Vodafone Türkiye Bireysel Servisler Direktörü Ömer Kuyucu da "cep nakit" kart kullanıcılarının para gönderme, cep telefonlarına yükleme, alışveriş yapma ve para çekme ihtiyacını karşılayabildiğini belirterek, mobil finansal hizmetlerin erişimini yaygınlaştırdıklarını kaydetti. Kartın PTT şubesi ve Vodafone shoplardan satın alınabileceğini ifade eden Kuyucu, bu kartın son derece güvenilir olduğunu, hizmeti kullanabilmek için 4848'i aramanın yeterli olacağını ve 35 liranın altında işlem bedeli almadıklarını anlattı. 

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim