• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Balast Suyu Konvansiyonu’nda anlaşma yine yok!

Balast Suyu Konvansiyonu’nda anlaşma yine yok!
ICS yönetimi, mevcut on binlerce geminin yeni arıtma sistemleriyle uyarlanması için yeterli zamanın olmaması sebebiyle, Balast Suyu Yönetimi Konvansiyonu’nun uygulanmasının pek mümkün olmadığı sonucuna vardı.

 

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) Dış İlişkiler Müdürü Simon Bennett’in belirttiğine göre, ICS, Balast Suyu yönetimi konusunda birbiriyle çelişen bölgesel kurallar yerine global bir rejimi destekliyor. Bununla birlikte, ICS yönetimi, mevcut on binlerce geminin yeni arıtma sistemleriyle uyarlanması için yeterli zamanın olmaması sebebiyle, Balast Suyu Yönetimi Konvansiyonu’nun şu anki haliyle uygulanmasının pek mümkün olmadığı sonucuna vardı.
 
Pek çok gemi sahibi, tip onayı sürecinin sağlamlığına ve liman devleti kontrol incelemeleri sürecinde kullanılacak örnekleme ve analizler için önemli IMO kurallarına ilişkin çözümlenememiş meselelere dair sahip oldukları endişeler nedeniyle, konvansiyonun yürürlüğe girmesi öncesinde pahalı yeni donanımı tesis etmekte isteksizliğini koruyor.
 
Bu, öngörülen zaman çizelgesi içinde gemiler tarafından kendi bayrakları altında düzgün bir şekilde uygulanacağından şüphe ettikleri bir konvansiyonun yürürlüğe girmesini desteklemek konusunda hükümetleri bir ikilem içinde bırakıyor.
 
ICS, bu nedenle, IMO Deniz Çevresini Koruma Komitesi’nin Ekim ayındaki toplantısına sunduğu önergesinde, mevcut gemilerin konvansiyon yürürlüğe girmeden önce inşa edilen gemiler olarak tanımlanmasını ve uyarlamanın sonraki beş yıllık incelemeye kadar talep edilmemesini önerdi. ICS, ayrıca, tip onayı konusundaki IMO kurallarının, belki de ABD tarafından son dönemde benimsenen daha sağlam bazı standartlar da göz önünde bulundurularak, güçlendirilmeye ihtiyacı olduğu görüşünde.
 
ICS, IMO’nun bu tartışmayı konvansiyonun yürürlüğe girmesinden evvel başlatmasının konvansiyonun erken onaylanmasına olumlu hizmet edeceğine ve yürürlüğe girdikten sonra çevrenin korunmasının yararına düzgün bir şekilde uygulanmasını sağlayacağına inanıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1031 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim