• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Akdeniz MoU Komite Toplantısı bugün başlıyor

Akdeniz MoU Komite Toplantısı bugün başlıyor
Akdeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumu 14. Komite Toplantısı, 9-11 Ekim 2012 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek.

kdeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumu 14. Komite Toplantısı, 9-11 Ekim 2012 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz MOU Komite Toplantıları, 11 Temmuz 1997 tarihinde imzalanan ‘Akdeniz Bölgesinde Liman Devlet Kontrolü Konusunda Varılan Anlaşma’ gereği her yıl düzenlenen Akdeniz MOU 14. Komite Toplantısı'nın 9-11 Ekim 2012 tarihleri arasında, İzmir'de yapılacağı ifade edildi. Toplantıya, Akdeniz MOU Sekretaryası, Bilgi İşlem Merkezi ve üye ülke temsilcileri ile birlikte uluslararası denizcilik kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağının bildirildi.

Türkiye'nin taraf olduğu Akdeniz ve Karadeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumları çerçevesinde, Türk limanlarına gelen yabancı bayraklı gemilerin seyir, can, mal ve çevre emniyeti standartlarına uygunluğu Liman Başkanlıklarında görevli Liman Devleti Kontrolü Uzmanları (PSCO) tarafından denetlendiği anımsatılan açıklamada, denetlenen gemilerin sörvey raporları, ilgili Memorandumların Bilgi İşlem Merkezleri tarafından elektronik ortamda kayıt altına alındığı bildirildi.

Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Akdeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumu kapsamında, Akdeniz Bölgesi'nde yapılan denetimlerde, denizlerde kirliliğin önlenmesi ve denizde seyir, can ve mal emniyetinin üst düzeyde korunması bakımından önemli bir katkı sağlandığı, dünyadaki diğer memorandumlara da öncülük edildiğinin belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Eğitimli dinamik bir denetim personeline sahip olmamız, yılda ülkemiz limanlarında (taraf olduğumuz Akdeniz ve Karadeniz MOU kapsamında) 2 bine yakın denetim yapmamız, ülkemizin en büyük kurucu üye ülke olarak lider ülke pozisyonunda bulunması ve ayrıca diğer ülkeler tarafından da örnek alınmamız gurur vericidir. Ayrıca, Ülkemiz Akdeniz Memorandumu Yönetim Danışma Kurulu'nun da etkin bir üyesidir. Ülkemizde gerçekleştirilecek olan Akdeniz MOU 14. Komite Toplantısı'nda, Memorandumun idari ve teknik altyapı konuları, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) kuralları çerçevesindeki gemi denetimlerine ilişkin teknik konular, gemilerin denetlenmesine ilişkin bölgesel işbirliğinin arttırılması, Memorandum çerçevesinde yapılan Liman Devleti Kontrolleri ve sonuçlarının değerlendirilmesi, ilgili uluslararası dış kuruluşlardan gelen taleplerin incelenmesi, Akdeniz Bölgesi'nde REMPEC tarafından uygulanan SAFEMED I ve II projeleri ile ilgili konular görüşülecek olup, ülkelerin yıllık çalışma raporları da değerlendirilerek sürekli gelişen bir Akdeniz MoU için ilgili teknik çalışmalar yapılacak."

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1071 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim