• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Diyarbakır'a 25 savaş uçağı!

Diyarbakır'a 25 savaş uçağı!
DİYARBAKIR’da bulunan 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na, takviye amaçlı 25 savaş uçağı getirildi. Askeri yetkililer Suriye’deki gelişmeler ve sınır ötesine düzenleneceği muhtemel terör operasyonları için takviye güç gönderildiğini belirtti.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi konusunda hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresinin TBMM’de kabul edilmesi ve Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’ne düşen top mermesinin 5 kişinin ölümüne neden olması ardından 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nde hareketlilik görüldü. Irak’ın kuzeyinde bulunan terör örgütü kamplarına yönelik dün düzenlenen hava operasyonu ardından bugün askeri üste yeniden hareketlilik göze çarptı. Öğle saatlerinden itibaren çok sayıda F-16 savaş uçağı Diyarbakır’daki askeri üsse iniş yaptı. Öğlen saatlerinde başlayan ve saat 16.00’a kadar devam eden uçak inişlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı ifade edildi.
 
Tükiye’nin diğer üslerinden Diyarbakır’a gönderilen savaş uçaklarının sayısının 25 olduğu belirtildi. Askeri kaynaklar, Suriye’deki gelişmeler ve sınır ötesine düzenlenmesi olası terör operasyonları için Diyarbakır’daki 8’nci Ana Jet Üssü’nün savaş uçaklarıyla takviye edildiğini belirtti. Takviye olarak gönderilen savaş uçaklarının bölgede yapılması muhtemel bir hava harekatına 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu bulunan ’Pars’ ve ’Atmaca Filoları’nın öncülüğünde katılacağı belirtildi. Bu arada Diyarbakır’da bulunan Pars ve Atmaca filolarına bağlı F-16 savaş uçakları da gün boyunca pisttek kalkarak eğitim uçuşu yaptı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim