• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Belediye İnkilap Vapuru'na dokunmayacak

Belediye İnkilap Vapuru'na dokunmayacak
Kira sözleşmesi feshedilen İnkılap vapuruyla ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, davacının davalı ile yapmış olduğu kira sözleşmesinin geçerli olduğunun tespitine, belediyenin dava konusu vapura müdahalesinin men'ine karar verdi.

Kira sözleşmesi feshedilen İnkılap vapuruyla ilgili dava sonuçlandı.

İnkılâp vapuruna kaçak kat çıkıldığı gerekçesi ile Yalova Belediyesi'nin tek taraflı olarak kira sözleşmesini feshettiği Atalay Turizm tarafından açılan davanın 7. duruşması yapıldı. 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada Atalay Turizm'in avukatı Ali Kemal Gülay ile Yalova Belediyesi avukatı Ferhan Demir Bilgiç hazır bulundu. Duruşmada davacı firmanın avukatı Gülay'ın reddi hakim talebi görüşüldü. Yalova 2. Asliye Mahkemesi'nin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararı ile ikiye bölündüğü, dosyaların gelen diğer hakimle paylaştırıldığı, eldeki dava dosyasının yeni gelen hakime düşmesi sebebiyle reddi hakim talebine gerek olmadığına karar verildi.

Avukat Gülay ayrıca deliller sebebiyle ıslah taleplerinin olduğunu, süre istediklerini belirtti. Belediyenin avukatı Bilgiç ise ıslah talebinin reddini istedi. Hakim, davacının ıslah talebini reddetti. Davanın kabulüne karar veren mahkeme, davacının davalı ile yapmış olduğu kira sözleşmesinin geçerli olduğunun tespitine, belediyenin dava konusu vapura müdahalesinin men'ine karar verdi.

Davacı firmanın avukatı Gülay, bundan sonraki süreçte Yalova Belediyesi'ne İnkılap vapurunu kullanılır durumda teslim etmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Dünyanın son dört buharlı gemisinden biri olarak bilinen tarihi vapur, 1961 yılında İskoçya'nın Glasgow şehrinde inşa edildi. O tarihten sonra İstanbul Boğazı'nda şehir hatları vapuru olarak çalışan İnkılap Vapuru'nun adı İstanbul ile özdeşleşti. 2009 yılında İDO'dan satın alınarak Yalova'ya getirilen tarihi vapurda başlatılan restorasyon işlemleri belediye idaresinin değişmesi ve firmaya olan borçlar üzerine durdu. Yeniden yapılan ihaleyi kazanan Atalaylar firması vapurun üzerine ilave kat çıkınca belediye tarafından sözleşme feshedilmişti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1063 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim