• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Dünyanın 5. akvaryumu bugün açılıyor

Dünyanın 5. akvaryumu bugün açılıyor
Resmi açılışı bugün yapılacak Antalya Akvaryumu'nda dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirler, göller, zehirli türler ve denizanaları gibi 40 farklı temada akvaryum tankı yer alıyor.

 

Antalya'da yapımı 8 ayda tamamlanan dünyanın en büyük 5'inci akvaryumu ve 131 metrelik uzunluğu, 3 metrekarelik genişliği ile dünyanın en büyük sualtı tüneline sahip olan Antalya Akvaryumu'nun resmi açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerekleştirilecek.

Arapsuyu Olbia Kanyonu'nda 15 bin metrekare kapalı alanda 131 metre uzunluğu ve 3 metrelik genişliğiyle Avrupa'nın en uzun akvaryum tünelini içinde barındıran Antalya Akvaryumu'nda dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirler, göller, zehirli türler ve denizanaları gibi 40 farklı temada akvaryum tankı yer alıyor. Akvaryumda balık dokunma havuzları, dalgıçlık okulu, restoran, fastfood, kafeler, 5D sinema salonu, bin metrekarelik özel sualtı dünyası konseptli çocuk oyun ve eğlence alanı ve sergi alanları da yer alıyor.

Sabahın erken saatlerinde akvaryuma gelen ziyaretçiler, dev havuzlardaki balıkları ilgiyle izliyor. Akvaryumun minik ziyaretçileri, balıkları elleri ile takip ediyor. Rus ve Alman turistlerin ağırlıklı olarak ziyaret ettiği akvaryum, yerli turistlerden de ilgi görüyor. Ziyaretçiler balık adam ve köpek balıkları ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor. Kar dünyasında ise turistler çocukları ile kartopu oynayıp, bot ile kaymanın mutluluğunu yaşıyor.

Antalya Akvaryum Satış ve Pazarlama Müdürü İsmail Arık, akvaryumun beklediklerinden daha fazla ilgi gördüğünü söyledi. Şehirde herkesin kendilerine destek olduğunu ifade eden Arık, "Ziyaretçilerimizin üçte ikisini yabancılar oluşturuyor. Açılalı 45 gün oldu ama yarın resmi açılışımızı yapacağız. Bugüne kadar 150 bin ziyaretçiyi ağırladık. Yıllık 2 milyon turisti ağırlamayı istiyorduk. Bu rakamlar hedeflediğimiz sayının bile üzerine çıkacağımızı gösteriyor" dedi.

Fiyatların diğer akvaryumlarla aynı olduğunun altını çizen Arık, "Kış döneminde çeşitli kampanyalarımız olacak. Şu an bunu sadece bazı kuruluşlarla paylaşıyoruz. 1 Kasım'dan itibaren tüm Antalya için aynı kampanya uygulanacak" diye konuştu.

Ciddi bir ekiple çalıştıklarını dile getiren Arık, "Yaşam destek ünitesinde başarılı bir ekibimiz var. 45 günlük dönemde ciddi balık üretimine başladık. Yani kendi balığımızı üretmeye başladık. Balık sayımız 20 bini biraz aştı. Metreküpe düşen balık sayımız da tamamlandı. Yeni balık türlerini de getirmeye devam edeceğiz. Burası Antalya'nın önemli bir mihenk taşı oldu. Umarım başka yatırımcılar da böyle güzel projelere imza atar" dedi.

Arık, akvaryumun bir yaşam merkezi olduğunu belirterek, ziyaretçilerin sadece akvaryum için değil kafe ve restoranlarda da zaman geçirebileceklerini kaydetti.

Kar Dünyası Genel Müdürü Sait Khushaimi ise, Antalya adına farklı bir sektör olduklarının altını çizerek, "Buraya gelen her misafir eğlenerek ayrılıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bir gelen bir daha geliyor. Güzel ve farklı bir yaşam alanı oluşturduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

Bu arada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Arapsuyu Olbia Kanyonu yanındaki 30 dönümlük arazi üzerinde yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Dev Akvaryum'un resmi açılışının bugün saat 18.00'de yapılacağını duyurdu. 15 bin metrekarelik kapalı alana 85 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen ve 8 ayda tamamlanan tesisin resmi açılışının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından yapılacağını belirten Akaydın, törene tüm Antalyalıları davet etti.

Giriş ücreti yüzde 40 indirimli haliyle 30 lira olan Dev Akvaryum, 15 Ağustos'ta ziyarete açıldı. Tesisin Antalya turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Akaydın, "Antalya turizmini 12 aya yaymak istiyorsak kenti sadece deniz, kum, güneş kenti olarak düşünmememiz gerekir." dedi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre; dünya denizleri, okyanuslar, denizler, nehirler, göller gibi 40'tan fazla tematik akvaryum tankı bulunan Dev Akvaryum'da dünyanın en büyük tünel akvaryumu bulunuyor. Uzman su ürünleri mühendisleri, veteriner ve akvaristlerden oluşan yaşam destek ekibinin gözetiminde 24 saat takip edilen akvaryumlarda binlerce tür balık ve on binlerce sualtı canlısı var. Akvaryumun tanklarında yer alan özgün dekorasyonların yanı sıra ana tank içerisinde 2. Dünya Savaşı'nda Akdeniz'de  düşürülen İtalyan bombardıman uçağının replikası bulunuyor. Ünlü İtalyan heykeltıraş Benedetti tarafından Güney Afrika'da hazırlanan ve Antalya'ya özel gemilerle getirilen sualtı dekorasyonları yer alıyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1633 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim