• BIST 9681.89
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

PETKİM’in yeni imar planı teklifine onay çıktı

PETKİM’in yeni imar planı teklifine onay çıktı
PETKİM'in isteği üzerine yapılan imar planı değişiklikleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

PETKİM'in isteği üzerine yapılan imar planı değişiklikleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Yeni plana göre 76 hektarlık alan üzerinde 'Liman Gerisi Hizmet Alanı' yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı üçüncü meclis toplantısı, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı'nın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda PETKİM Petrokimya AŞ'nin Orman Bölge Müdürlüğü'nden ön izin alarak, 76 hektarlık orman alanı üzerinde 'Liman Gerisi Hizmet Alanı' talep etmesi ve bu talebe yönelik Büyükşehir Meclisi'nce Haziran ayında yapılan imar planı değişiklikleri tartışmaya yol açtı.

Toplantıda ormanlık alanın tahrip edilmemesi gerektiğini savunan Aliağalı meclis üyesi Haydar Karaman, planın uzun vadede bölgeye zarar vereceğini söyledi. Karaman, "PETKİM o bölgede hafriyat çalışmalarına başladı. Çıkan hafriyatı tarım alanlarına döküyorlar. Gelin bunu somutlaştıralım ve hafriyat döktükleri alanları orman yapalım" dedi.

Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı ise PETKİM'in Ege Orman Vakfı ile işbiriği yaptığını ve hizmet alanı olarak kullanılacak alandan daha büyük bir alanda ağaçlandırma yapacağını söyledi. Akyarlı, "500 dönümlük alanın yeşillendirmesini yapacaklar. Bu oranı artıracaklarını biliyorum. Çevresel konularda sürdürülebilir dengeyi korumak gerekir. Bir bölgede, kentsel ve ekonomik dinamikler için yapmak zorunda kaldığınız etkiyi, farklı bölgelerde fazlasıyla telafi ederseniz, zararın önüne geçersiniz" diye konuştu. Akyarlı'nın sözlerine, meclis sıralarında bulunan CHP'li Adnan Hocaoğlu ,"Sayın Başkan siz bu sözlerinize inanıyor musunuz" diyerek tepki gösterdi.

YENİ PLANA DESTEK VERDİ

PETKİM'e tanınan imar ve yapı hakkına AK Parti Grubu da destek verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, "Bu kent bizim. Çevre ne kadar sağlıklı gelişirse o kadar faydalı. Çevresel değerleri korurken, ekonomik değerleri de geliştirmek meclisin görevleri içinde. PETKİM'in genel müdürü bu konuyu telafi edeceklerini ifade etti. İnsanlara 'sadece söz verirler ama yapmazlar' anlayışı ile bakmamalıyız. Söyledim ama yapmıyorum diyeceğini, bu kadar basiretsizleşeceğini ve basitleşeceğini sanmıorum. Ormana açık alanlar içinde ağaçlandırma çalışması yapılacaktır. Hafriyat dökülen alanlar da orman alanı içindeyse gerekli tedbirler alınır" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda yapılan oylamada yeni plan oy birliği ile kabul edildi. Oylama sonucuna itiraz eden şahısların ve meslek odalarının itirazlarını mahkemeye taşıyabilecekleri belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim