• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Gazipaşa Havalimanı'nda ATÜ heyecanı

Gazipaşa Havalimanı'nda ATÜ heyecanı
Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Havalimanı gümrüksüz satış mağazasını, TAV Havalimanları ve Alman ortağı Unifree ile Türkiye’nin en büyük gümrüksüz satış mağaza Duty Free işletmecisi olan ATÜ işletecek.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk’u makamında ziyaret eden Alanya Gümrük Müdür Vekili Şenol Alkan ve ATÜ İdari işler yönetmeni Barış Komsuoğlu, Gazipaşa Havalimanına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ‘Duty Free’ mağazasının açılışı için onay verildiğini bildirdi. Kaymakam Muhittin Pamuk ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gazipaşa Havaalanımıza Free Shop açılması ile ilgili onay çıkmıştır. Duty Free Shop, ATÜ tarafından işletilecek olup Uluslararası havaalanına gümrüksüz satış mağazası açılması önemli bir katkı sağlayacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

 
ATÜ’NÜN ‘DUTY FREE’ OPERASYONLARI
 
TAV Havalimanları ve Alman ortağı Unifree ile Türkiye’nin en büyük gümrüksüz satış mağaza (duty free) işletmecisi olan ATÜ, yolculara, ihtiyaçlarına ve dünyanın en tanınmış markalarına ait 50 bin çeşit ürüne avantajlı fiyatlarla erişim olanağı sağladığı bildirildi.2006 yılında İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanları’nın TAV tarafından işletilmeye başlanmasıyla birlikte, ATÜ'nün bu iki havalimanını operasyon alanına dahil ettiği, 2007’de önce Tiflis Havalimanı, ardından Batum Havalimanı, 2009’da ise Tunus’taki Enfidha-Hammamet Havalimanı’nda faaliyete geçtiği kaydedildi. 2010 Mart ayı itibarıyla Makedonya’da Üsküp ve Ohrid Havalimanları’nda operasyonlarına başlayan ATÜ'nün ayrıca Letonya’da Riga Havalimanı’ndaki duty free mağazaları yenilenerek Ocak 2011’den bu yana işletilmeye başladığı belirtildi. ATÜ'nün Türkiye, Gürcistan, Tunus, Makedonya ve Letonya’daki havalimanlarında toplam 53 mağazada Duty Free operasyonu yürüttüğü ifade edildi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim