• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Orhan Birdal: 'Eurocontrol şaşkın'

Orhan Birdal: 'Eurocontrol şaşkın'
Dünya hava trafik kontrolörleri günü, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği'nin düzenlediği organizasyonla dün akşam WOW Convention Center'da düzenlendi.

 

Dünya hava trafik kontrolörleri günü, dün tüm dünyada kutlandı. 
 
Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği de, üyeleri için bir organizasyon gerçekleştirdi.
 
WOW İstanbul Convention Center'da düzenlenen organizasyona Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV İstanbul Müdürü Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı ve TÖSHİD Başkanı Murat Ersoy, Saga Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu, TAV Ceo'u Sani Şener, THY Eğitim Müdürü Aykut Alpa ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
Bu sene ki kontrolörler gününün TATCA'nın 20'nci yılına denk gelmesi de organizasyona farklı bir hava kattı. 
 
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı ve TÖSHİD Başkanı Murat Ersoy yaptığı konuşmada: “Hava trafiği iki misline çıktı ve artıyor. Bir buçuk pisti olan meydanda bu kadar trafik artıyorsa, başarıdır. Hava trafiği artınca kontrolörlerin ne iş yaptığı ortaya çıktı. Sektör artık sizi tanıdı. Çok önemsiyor. Herkes, daha çok nasıl yardımcı oluruz onu düşünmeye başladı” dedi.
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi;
 
"Ülkemizde en büyük gelişme havacılıkta oldu. Yolcu potansiyeli 118 milyon’dan 125 milyona çıkacak. Uçak sayısı bin 500’e çıkacak. Bu gelişmeler ve kontrolör meslektaşlarımın verdiği hizmet takdire şayandır. Arkalarında Türk insanının bulunduğunu hissederek çalışıyorlar. Gecikme ve sıkıntılarda kontrolörlerin değeri bir kez daha anlaşılıyor. Şu anda DHMİ bünyesinde 1083 kontrolör hizmet veriyor. Her yıl 100’ün üstünde katılımla bu sayısı 2015 yılında 1500’ün üzerine çıkaracağız.
 
Atatürk Havalimanı’nda 1100’ün üzerinde hava trafiğine hizmet veren, yöneten, idare eden kontrolörlere sonsuz teşekkürler. Bu başarı, bu gelişme Türk sivil havacılığına etki eden şirketler dışında yurt dışında da takdirle karşılanıyor. Özellikle Eurocontrol’e üye şirketler şaşkınlık ve teşekkürle karşılıyor.
 
Bu mesleğe son 10 yılda katkısı olan, şu anki kazanıma katkısı olan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın selamlarını iletiyorum. Gündüz Elazığ’daydık. Elazığ’da çalışan bir Filiz ablamız var. Dedi ki; arkadaşlara söyle, günlerini kutlarım ve deyin ki; ülkenin batısında ne varsa, artık doğusunda da o var. Atatürk Havalimanı ne kadar modern ise Elazığ kule de o kadar modern.
 
2009’da 49 milyon olan yolcu kapasitesini 200 milyona çıkardık. Havada duble yollar olmaya başladı. 8 bin 300 personele teşekkürü bir borç bilirim. İsimsiz kahramanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kontrolörler günü tüm sektöre hayırlı olsun."
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim