• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Tersane işçisinden 'Adaletsiz vergi' eylemi

Tersane işçisinden 'Adaletsiz vergi' eylemi
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kurulu Donanma Komutanlığı'na bağlı askeri tersanede çalışan 4 bine yakın işçi, 'Vergi adaletsizliğini' protesto etti.

 

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde kurulu Donanma Komutanlığı'na bağlı askeri tersanede çalışan 4 bine yakın işçi, bugün öğle saatlerinde yemekhanelere girmeyerek ilçe merkezinde pankartlarla yürüyüp 'Vergi adaletsizliğini' protesto etti. Yürüyüşte elinde çanta ile sembolize edilen maliyeciyle birlikte, üzerinde 'Böyleydi' yazılı 130 kiloluk bir işçi ve "böyle oldu" yazılı 50 kiloluk işçi yanyana yürüyerek vergideki adaletsizlik anlatılmaya çalışıldı.
 
Çalışanların yıl sonuna doğru kesilen gelir vergisindeki artışa dikkat çekilen yürüyüş, saat 12.00'de işçilerin öğle yemeği molasında yapıldı. Türk Harb- İş Sendikası'na üye 4 bin kadar işçi, ilçe merkezinde buluşurken pankartlar taşıdı, slogan atarak yürüdü. Türk Harb- İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turan Yıldız'ın da katıldığı yürüyüşte, 'Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Vergide adalet istiyoruz' sloganları atıldı.
 
Yürüyüş sırasında elinde çanta ile sembolize edilen maliyeciyle birlikte, üzerinde 'Böyleydi' yazılı 130 kilo ağırlığındaki işçi Müslüm Serdar Gürses ve 'Böyle oldu' yazılı 50 kilo ağırlığındaki işçi Sedat Tatar yanyana yürüyerek vergideki adaletsizlik anlatılmaya çalışıldı.
 
Sendika Şube Başkanı Turan Yıldız, 2013 Bütçe Kanunu'nun görüşülmeye başladığı bu günlerde hükümetten işçiyi düşünerek hareket etmesini istediklerini söyledi. Yıldız, şöyle dedi:
 
"Sermayeden alınan vergiler düşürülürken işçilerin vergi yükü devam etmektedir. Yılbaşında kesilen vergi miktarı ile yıl sonunda kesilen vergi miktarı neredeyse iki katıdır. Bizlere 6 ayda bir yapılan zamlar, vergi oranlarının artması nedeniyle ücretlerimizde düşüşe neden olmaktadır. Eflasyona bağlı olarak ücretlerimize yapılan artış, bizlerin cebine girmeden vergi olarak geri alınmaktadır."
 
Vergi adaletsizliğinin sadece Harb-İş Sendikası'na üye 23 bin işçiin sorunu olmadığını anlatan Yıldız, Türk-İş'in de sorunları üstlenmesini istedi. Yıldız, "Ankara'dan her şey güzel gözükebilir. Ama meydanlar farklı düşünüyor" diye konuştu. İşçiler, Ankara'ya gönderilmek üzere hazırlanan dilekçeleri de imzaladıktan sonra işyerlerine döndü.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim