• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İsmet Yılmaz'dan önemli açıklamalar

İsmet Yılmaz'dan önemli açıklamalar
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afyon’da mühimmat deposunun patlamasından, Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesine kadar birçok konuda ilginç açıklamalarda bulundu.

Afyon patlaması: İki tanık, üç sanık var. Biri astım hastası, biri namaza çıkmış

 
Uçak düşürülmesi: Pilotları sorgulayıp, cesetleri denize mi koydular?
 
Terörle mücadele: Cami cemaatine, terörist karışıyor, ona bile müdahale etmiyoruz
 
Askeri Birlikler: Büyükşehirlerin içinde askeri birlik olmaz
 
Bakanlığın bütçesi önceki gece yarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Yılmaz, Afyon’da 25 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili olarak üç kişinin tutuklu olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
İKİ TANIK, ÜÇ SANIK VAR
 
“Dava kapsamında bu 3 kişinin tutuksuz yargılanma istemi, dikkatsizlik iddiaları ve gece yapılması konusu da dahil olmak üzere reddine karar verildi. Burada görgü tanıkları var. Bir Mehmetçik olayın olduğu anda astım hastasıydım içeride duramadım demiş, biri namaz kılmak için çıkmış. ‘Birileri suikasttir’ diyorsa, bu Mehmetçikleri hain göstermek demektir. Bilgi varsa Cumhuriyet Savcılığına bildirmeleri gerekir ki gerçek ortaya çıksın.
 
CAMİ CEMAATİNE TERÖRİST KARIŞIYOR
 
Uludere konusuna gelince konuyla ilgili yargı süreci devam ediyor. Terörle mücadelede bir tane sivile zarar vermemek için olağanüstü dikkat gösteriliyor. Camiden çıkan vatandaşların aralarına terörist katılıyor, güvenlik güçlerimiz cevap vermiyor. Yanlışlar, hatalar olmuyor mu? Oluyor. Onları da en aza indirmek istiyoruz, buna Roboski de dahil. Terörle mücadelede, canını, kanını feda eden Mehmetçiklere, büyük bir haksızlık yapıldığını düşünürüm. ‘Bu ülkenin bir kısmında bir kontrol yok’ diyen biri de doğruyu söylemiyordur.
 
PİLOTLARI ÖLDÜRÜP, DENİZE Mİ KOYDULAR?
 
(‘Türk pilotlarının, uçaktan sağ olarak çıktığı ancak Suriye tarafından sorgulanıp öldürüldüğü iddiaları’) Uçağın radar izinde kaybolduğu an 22 Haziran 11.57’dir. Bizim arama kurtarma birliklerimizin olay mahaline geldiği an 13.10’dur. Zaten pilotlarımız fırlatma düğmesini kullanmadılar. Uçak, 200 milin üstünde süratle denize çakıldı. Bu kadar yüksekten düşen uçakta pilotlarımızın sağ kalması mümkün mü? Bir saat içinde...‘Pilotları oradan alıyor, karaya götürüyor, sorgulamasını yapıyor, öldürüyor ve bin 300 metre derine de koyuyor.’ Böyle bir teknoloji, öyle bir sürat mümkün değil. Ayrıca o yükseklikten düşen plotların sağ kurtulmaları mümkün mü? Bu konuda Türkiye, meşru hukuk düzeni içinde, uluslar arası hukuka saygılı olarak tüm haklarını saklı tutmaktadır.
 
ŞEHİRDE ASKERİ BİRLİK OLMAMALI
 
İstanbul Hadımköyde’ki bir tugay, Edirne Babaeski’ye taşındı. Ankara Polatlı’daki askeri birliğin Eskişehir’e taşınması söz konusu değil. Etimesgut’taki birliklerin Polatlı’ya, Kara Havacılık Okulu’nun da Isparta’ya taşınması hazırlıkları sürüyor. Büyükşehirlerde askeri birliklerin bulunmasını şahsi olarak doğru bulmuyorum. Anadolu’daki nüfusu az olan illere taşınması gerektiğini düşünüyorum. TSK’nın da buna benzer çalışmaları var.
 
TSK, ERCİYES DAĞI GİBİ
 
Bu bölgenin de NATO’nun da ABD’den sonra en güçlü ordusudur. TSK’yı kurumsal olarak görmek lazımdır. Kişilere bağlı değildir. Mevcut Genelkurmay Başkanı’yla silahlı kuvvetler her zaman üzerine düşeni hakkıyla yapacak güçte, yeterlilikte ve kabileyettedir. Kurum olarak sağlamdır. Moral üst düzeydedir. Erciyes Dağı’nın dibinde, üstünde olan büyüklüğünü anlamaz. Ayrıldığınız zaman ‘bu dağ büyük, heybetli’ diyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesinde en güçlü olan bir ordudur.
 
MECBUR KALMADIKÇA GİRMEYİZ
 
‘Irak’a asker girmesini Irak Hükümeti istemiyor’ Doğrudur da... Komşunuzun bahçesinden durmadan sizin bahçenize taş atılıyor. Sizin talebiniz, önce taş atışını engellemek. Adam ‘Ben engelleyemem, gücüm yetmez veya yapmıyorum’ dese, o zaman başka alternatif kalmaz, siz yaparsınız. Türkiye Cumhuriyeti, mecbur kalmadıkça, hiçbir ülkeye silahlı kuvvetlerini göndermez, zaruretle sınırlı olmak üzere.”
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1079 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim