• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

PTT'ye Dünya Posta Birliği'nden ödül verildi

PTT'ye Dünya Posta Birliği'nden ödül verildi
Dünya Posta Birliği (UPU) Kongresi 25. kez düzenlendi. Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen ve 25. Dünya Posta Birliği (UPU) Kongresi 24 Eylül – 15 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Dünya Posta Birliği (UPU) Kongresi 25. kez düzenlendi. Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen ve  25. Dünya Posta Birliği (UPU) Kongresi 24 Eylül – 15 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi ve kongrede Türkiye  PTT Genel Müdürü Osman Tural başkanlığında bir heyetle temsil edildi. Her 4 yılda bir düzenlenen UPU kongresinde PTT'ye "Gümüş Şilt" ve "UPU Kalite Yönetim Sertifikası" verildi.

Kongre’ye 6—9 Ekim tarihleri arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, panelist olarak katıldı. UPU üyesi ülkelerin posta ile ilgili bakanlarının yer aldığı,  “Bakanlar Konferansı”na,   panelist olarak katılan Bakan Yıldırım, toplantıda; Posta sektörünün önemi, ekonomik kriz döneminde posta sektörünün ülke ekonomisine katkısı, ekonomik krizin üstesinden gelmek için alınacak önlemler, posta sektöründe sürekli kalkınmanın yeri, müşteri beklentilerini karşılamak için yapılması gerekenler gibi konuların ele alındığı bir konuşma gerçekleştirdi 
 
Kongrede, daha önce PTT tarafından yapılan başvuru değerlendirilerek, 2016’da yapılacak 26. Kongrenin İstanbul’da düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Bakan Yıldırım, tüm UPU üyesi ülkeleri, 2016’da İstanbul’a davet etti.
 
Kongre’nin kapanışından önce yapılan Genel Kurul’da,  PTT Genel Müdürü  Osman Tural, dünyadaki teknolojik gelişmelere paralel olarak posta idarelerinin hizmetlerindeki yenilikler,  müşteri beklentilerinin karşılanması, kalite standartlarının en üst düzeye çıkarılması ve rekabetin  arttığı günümüzde, yeni stratejilerin belirlenmesiyle  ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.
Kongrede notlar
 
UPU  Kongresi’nde her yıl POSTEUROP bünyesinde düzenlenen “EUROPA Posta Pulu” yarışmasında pulumuz, 55 ülke arasında 2'nci olarak gümüş şilt ödülüne layık görüldü.
 
Ayrıca, Posta İşletme Konseyi (POC) tarafından yürütülen ve Posta İdarelerinin hizmet kalitelerini yükseltme çalışmalarına destek veren UPU Kalite Yönetim Birimince, düzenlenen ödül töreninde, PTT de “B” düzeyinde “UPU Kalite Yönetim Sertifikası” aldı.
 
UPU Genel Müdürlüğü  görevine,  Kenya Büyükelçisi ve İdari Konsey Başkanlığını sürdüren Hüseyin Bishar,  Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise,  İsviçre’den UPU Uluslararası Büro Strateji ve Finans Müdürü Pascal Clivaz seçildi.
 
PTT,  UPU Daimi Organları olan İdari Konsey (CA) ve  Posta İşletme Konseyi (CEP) üyelikleri ile CA Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.
 
1.20121105145536.jpg
 
2.20121105145547.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2083 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim