• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Volvo İş Makinaları’ndan “Yeşil” atak

Volvo İş Makinaları’ndan “Yeşil” atak
Volvo İş Makinaları “çevreye saygı” ilkesi gereğince Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın Çevre Koruma Programı’na katıldı. Bu programa katılan dünyanın ilk iş makinası üreticisi olan Volvo İş Makinaları bu ilkesini Türkiye’ye de Te

 

Daima ilklerin öncüsü olan Volvo İş Makinaları ve entegre ortağı SDLG, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (World Wide Fund for Nature / WWF) Çevre Koruma İnisiyatifi’ne katılarak çevreye karşı sorumluluklarını kanıtladılar. Volvo bu taahhüt altına giren ilk iş makinası üreticisi oldu.
 
Türkiye’de ASC Türk’ün satış ve satış sonrası hizmetlerinin garantisi altında olan Volvo İş Makinaları ile SDLG arasındaki bu iş birliği, Volvo Grubu’nun 2009 ile 2014 yılında üretimini yapmayı planladığı iş makinaları, otobüs ve kamyonların yaratacağı 30 milyon tonluk karbon salınımını azaltacağına yönelik taahhüdünü daha kapsamlı hale getiriyor. Bu bağlamda Volvo İş Makinaları, karbondioksit üretimini 2014’ten önce 15 milyon tona indirmeye karar verdi.
 
Volvo Grubu, 2010 yılından beri Çevre Koruma İnisiyatifi’nin bir üyesi. Volvo İş Makinaları, ürün ve üretim birimlerinden kaynaklanan karbondioksit salınımını azaltmak amacıyla yakıt verimini artırmak ve alternatif yakıtlar bulmak için yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.
 
Volvo İş Makinaları CEO’su Pat Olney, “Volvo İş Makinaları için ‘çevreye saygı’ esas değerdir ve bu, bir kurumsal beyandan çok daha fazlası anlamına gelir. Bu bizim çok ciddiye aldığımız ve her faaliyetimize dahil etmek için çok çalıştığımız bir konu. Tam da bu yüzden Volvo Grup olarak Doğal Hayatı Koruma Vakfı gibi bir çevre koruma organizasyonu ile iş birliği içinde olmaktan çok mutluyuz. Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın Çevre Koruma programı karbondioksit salınımını azaltmamız, ürünlerimizin yakıt verimini artırmamız ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunma sözümüze olan sadakatimizi ispatlamamız için fırsat veren kamçılayıcı bir girişim.”
 
Makinalar Ağaca Dönüşüyor
 
Çevreye saygı ilkesini Türkiye’de de hayata geçiren Volvo İş Makinaları satılan her marka ve her model Volvo İş Makinası karşılığında doğaya bir ağaç kazandırıyor. “Doğa İçin El Ele” başlığıyla ve Tema Vakfı iş birliğiyle yürütülen proje sayesinde satılan her Volvo iş makinası doğaya bir fidan olarak dönüyor.
1.20121109113801.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1800 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim