• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

HAVAŞ yeni projesini hayata geçirecek

HAVAŞ yeni projesini hayata geçirecek
Türkiye’nin önde gelen yer hizmetleri kuruluşlarından olan Havaş, hedefleri kapsamında yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor...

 

Havaş’ın hedefleri, yatırımları ve değerlendirmeleri kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür Müjdat Yücel, hem Havaş’a hem de sektöre dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Havaş’ın apron bölgesindeki binasında gerçekleştirilen toplantıda Yücel, Havaş’ın sektöre yön veren ve nabzını tutan hizmet kalitesinde görev yaptığını ifade ederek, ‘Havaş şu anda Türkiye’de 24 meydanda 200 havayoluna hizmet veriyor. 25 Kasım’da açılacak olan Zafer Havalimanı’nda da yer hizmeti vereceğiz’ dedi.
 
Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel sözlerine şöyle devam etti, ‘Uluslararası pazarda da Havaş Europe adı altında Finlandiya, İsveç, Letonya ve Almanya’da 9 havalimanında (Riga, Helsinki, Stokholm, Münih, Frankfurt, Hamburg, Berlin, Dusseldorf ve Stutgart) Türkiye’deki kadar büyük ölçekli olmasa da müşterilerimize hizmet veriyoruz.
 
Uluslararası yatırımlarımız kapsamında 2010 yılında Air Baltic ile yüzde 50 ortaklıkla kurduğumuz North Hub Services (NHS) şirketindeki ortaklık oranımızı yüzde 66.7’ye çıkardık ve şirketin adını Havaş Europe olarak değiştirdik. Burada elde ettiğimiz başarı ve girşimimiz sayesinde 2012 yılında Almanya’da Air France ve KLM’nin yolcu hizmetlerini de vermeye başladık. Aslında bu Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin şirketi için çok zordu ama biz bunu başardık’ şeklinde konuştu.
 
Almanya’nın Berlin şehrinde açılacak olan ancak açılışı iki kez ertelenen Brandenburg Havalimanı'nın ramp hizmetleriyle ilgili ihalesine talip olduklarını ve ertelemenin kendileri açısında son derece olumlu olduğunu belirten Yücel, ‘Eğer ramp hizmetlerini alabilirsek hakikaten çok önemli bir yol açmış olacağız. Önümüzdeki yılın ortasına kadar süremiz var. Çok sıkı bir şekilde buna çalışıyoruz. Eğer başarırsak Almanya’da apayrı bir kapı açmış olacağız’ dedi.
 
GAZİPAŞA’DA SLOT UYGULAMASI BAŞLAYABİLİR
 
Küçük ölçekli havalimanlarında da her zaman var olduklarını ve olmaya devam edeceklerinin altını çizen Genel Müdür Yücel; ‘Küçük ölçekli olmasına rağmen potansiyeli büyük olan Gazipaşa’da belki de ilerde slot uygulamasına başlanacak. Çünkü sınırlı sayıda park yeri var ve talep sürekli artıyor’ diye konuştu.
 
SİMÜLATÖR EĞİTİMİ
 
Havaş’ın hatalar ve kazaları önlemek için simülatör sistemini devreye soktuğunu ifade eden Müjdat Yücel, ‘Çok riskli bir alanda görev icra ediyoruz. Olası kazalar ve hatalar hem bizler için hem de uçaklar için byük problemler doğurabiliyor. Bunun önüne geçmek adına simülatör eğitimini devreye soktuk. Burada risk içeren durumların önüne nasıl geçileceğini, bu işle ilgili eğitim almış arkadaşlarımızın hazır olup olmadığını ve ekipmanlarımızın çalışma sistemleriyle ilgili son durumları gözlemlemiş oluyoruz’ dedi
 
ARAÇ TAKİP SİSTEMİYLE HERŞEY KAYIT ALTINA ALINDI
 
Havaş’ın yen bir sistemi daha devreye soktuğunu ve bu kapsamda yakıt tasarrufunun yanısıra herşeyin kayıt altına alındığını belirten Yücel, ‘araçlarımızın bir noktadan bir noktaya en verimli şekilde gitmesi için kullandığımız bir araç takip sistemimiz var. Uzun sbir süredir kullanıyoruz bu sistemi. Bu sistemi Atatürk Havalimanı ve Antalya’da kullanıyoruz. Bir aracın yaklaşık yarım saatlik mesafeye gittiğini düşünürsek, hem tasarruf edebilmek hem de personelin yorgunluk yaşamaması adına kullandığımız bir sistem bu. Bu sistem sayesinde araçların nerede olduğunu, kimin kullandığını yetkinin kimde olduğunu ve doğru kişide olup olmadığını da görebiliyoruz. Bu sistem sayesinde herşey kayıt altına alındığı için en ufak bir hata bile gözmezden gelinemiyor. Faili meçhul ortadan kalkmış oluyor. Polisiye bir tedbir değil ama hataları ortadan kaldırmış oluyoruz’ şeklinde konuştu.
 
300 BİN SAAT EĞİTİM VERİYORUZ
 
Havaş’ın personel eğitimi için son derece titiz bir çalışma sistemi yürüttüğünü ve 300 bin saatlik bir eğitimden geçirildiğini ifade eden deneyimli yönetici Müjdat Yücel, ‘Bu konuda çok ciddi bir konu. Sıfırdan verilen eğitim süreci ve tazeleme eğitimleri çok ciddi zamanlar anlamına geliyor. Antalya Havalimanı’nda 5 eğitim salonumuz var. Bunları yapmaya mecbursunuz. Biz bunu kaliteyi önemseyen bir etken olarak görüyoruz. İşin bir de nitelikli personel ayağı var. Bu konuda da sıkıntılar vardı. Açığı okullardan temin ederek iş istihdamı sağlamış olduk. Hem mezun olan arkadaşların iş sıkıntılarını çözdük hem de nitelikli personel ihtiyacını ortadan kaldırdık. Havacılık sürekli olarak büyüyor ve bu anlamda insan kaynağına ihtiyaç duyulacak. Yeni açılacak meydanlarla birlikte ihtiyaç duyacağımız personeli okullardan mezun olan arkadaşlarımızla çözecek durumdayız’ dedi.
 
3. HAVALİMANI’NDA HAVAŞ NEREDE OLACAK?
 
İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanının ilk etapta 45-50 milyon yolcuya hizmet vereceğini ve aynı kapasitede çalışan Atatürk Havalimanı’nı düşündüğünüzde çok ciddi bir insan kaynağına ihtiyaç duyulacağının altını çizen Yücel, ‘ Bu şimdiden düşünülmesi gereken bir konu. Ancak vaad ile çözülecek bir durum değil. Havalimanının açılmasına 2 yıl kala önlemlerini almayan ve planlarını yapmayan şirketler sıkıntıya düşebilirler. Bizim şu anda çok net görmediğimiz bazı tablolar var. Ama emin olduğumuz bir konu var ki, orası açıldığında burada da hayat devam edecek. Bir anda kilit vurulmayacak. 3. Havalimanı gerçeğe dönüşmeye başladığında biz yapmamız gerekeni yaparız. Bu coğrafyada hizmet verecek her meydanda bizim varlığımız kaçınılmaz’ diye konuştu.
 
PARAYI BETONA GÖMÜYORUZ
 
Havaş’ın taşınmasının çok kolay olduğunu belirten Yücel, ‘Bizim için burası çok ciddi bir yatırım kaynağı. Bu yer değişikliğiklerinde parayı betona gömüyoruz. Bu gibi sık değişikliklere gerçekten üzülüyorum. Burayı açtığımızda devamlı olarak kalır diye düşündük ancak gitmeye de mecburuz. Bize bir yer gösterildiğinde gideceğiz çünkü Atatürk Havalimanı çok sıkışık bir meydan. Özellikle park yeri konusunda çok ciddi sıkıntılar var. Bize yer verildiğinde taşınacağız. Çünkü buradan başka verimli alan kalmadı’ dedi.
 
Havaş’ın halka arzı konusunda da açıklamalarda bulunan Yücel, ‘Halka arz bu sene gündememizde yok. Umudumuz 2013 yılında hayata geçmesi. Ama biz her ay sonu halka arz edilecekmiş gibi hareket ediyoruz. Bizim bu konuda alt yapımız ve çalışmalarımız hazır.
 
BİZE HAKSIZLIK YAPILDI
 
Bu yılın ilk ayında yolcu taşıma hakkı kaldırılarak Havataş’a verilmesi konusunda haksızlığa uğradıklarını belirten Yücel, ‘Konu şu anda yargı sürecinde. Bu konuda birşey söylemek yanlış olur. Bizim belgelerimizin yasal dayanaklarını çok iyi biliyorum. Bu belgeler dikkate alınarak bir karar verileceğine inanıyorum. Bize bu konuda çok haksızlık yapıldı. Belediye’nin bizi yanlış yönlendirdiğini düşünmüyorum ama bizim süreç hakkındaki takibimiz sürüyor. İhaleye girmeden önce şartnamede en ufak bir risk faktörü olmadığı çok açıktı. Bizim inancımız şu, bizim bu hakkımızın elimizden alınamayağı ve yanlış olduğuydu. Konu yargıda devam ediyor. Yargı süreci zaman alıyor. Zarara uğradık ve haksızlık yapıldı’ dedi.
 
Genel Müdür Müjdat Yücel toplantının ardından simülasyon merkezinde bir test sürüşü yaptı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1601 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim