• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Denizciler gümrük ve limandan dertli

Denizciler gümrük ve limandan dertli
DTO Antalya Şubesi Limancılık, Gemi Acenteciliği ve Kruvaziyer Turizm İhtisas Komisyonu’nda gümrük müdürlüklerinde ‘Fazla Mesai ve Yolluk Ücretleri’’nin artırılması velimanda yaşanan sorunlar tartışıldı.

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi, Limancılık, Gemi Acenteciliği ve Kruvaziyer Turizm İhtisas Komisyonu, Ata Küner Başkanlığı’nda toplandı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erol ile Yönetim Kurulu Üyesi Berna Küner’in de katıldığı toplantıda, Gümrüklerde ‘Fazla Mesai ve Yolluk Ücretleri’nin artırılması ve değiştirilmesi, gümrük uygulamalarında yapılan değişikler ile 31 Ekim 2012 tarihinde değiştirilen Limanlar Yönetmeliği ele alınarak yaşanan sorunlar tartışıldı.

Gemi acenteleri temsilcileri Gümrüklerdeki Fazla Mesai ve Yolluklarının artırılmasına itiraz edilmesi halinde işlemlerinin zorlaştırılacağı yönünde tehditkar davrandıklarını öne sürdüler.

Fazla Mesai ve Yolluk ücreti vermek istemeyen Serbest Bölge limanında işletmeci firma ise mesai bitiminde gemilere yükleme yapılmasını durdurdu. Bu durumun ülke ve bölge ekonomisi ile ticaretine büyük darbe vurduğu belirtildi.

Antalya Limanı ile Serbest Bölge’nin faaliyetlerinin artması nedeniyle karayolu trafiğinin arttığı ve limana giriş yolunda sıkışıklık yaşandığını anlatan Gemi Acentecileri temsilcileri, Serbest Bölgesi’nde ayrı bir çıkış kapısı yapılması halinde trafiğin rahatlatılacağını ifade ettiler.

Limancılık, Gemi Acenteciliği ve Kruvaziyer Turizmi İhtisas Komisyonu Başkanı Ata Küner, şöyle konuştu:

‘’Limanda elleçleme ve yükleme kapasitesi 3 milyon tona ulaştı. Ancak limanda kapasite ne kadar artarsa artsın vinçler yetersiz. Konteynerlerde ‘Risk Analizi’’ uygulaması başlayacak. Yaş Meyve Sebze ihracatında yeni uygulamalar getirilmek isteniyor. Antalya Gümrük ve Limanındaki yeni uygulamalar sonuçta ihracatçıya yansıyacak ve maliyetler de artacak.  Limanda konteyner kaldıracak yeterli araç gereç ekipmanı ve personel yok. Bu nedenle müşteri Antalya Limanından kaçıyor, müşteri Antalya’ya küsüyor.’’

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erol da, İhtisas Komisyonu’nda tartışılan sorunların çözümü için ilgili ve yetkili kurumlarla görüşeceklerini söyledi.

dto-gemi-acentecileri-ihtisas-komisyonu-002.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1059 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim