• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Dalyan Kanalı çöp deposu gibi olmuş

Dalyan Kanalı çöp deposu gibi olmuş
Dalyan Beldesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, dünyaca ünlü Dalyan kanalı ve çevresinde temizlik çalışması yapıldı. Kanaldan 30 torba çöp toplandı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Beldesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, dünyaca ünlü Dalyan kanalı ve çevresinde temizlik çalışması yapıldı. Kanaldan 30 torba çöp toplandı.

Dalyan Beldesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar, Köyceğiz Gölü'nü Akdeniz'e bağlayan Dalyan Kanalı'nda temizlik için kolları sıvadı. Cennetten bir köşe olan kanaldaki kirliliğin önüne geçmek isteyen yabancı uyruklu 10 gönüllü, Kaptan June Vakfı, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) ile de irtibata geçip, geçen 15 Kasım'da temizlik çalışması başlatıldı.

Dalyan Kanalı'nın temizlenmesi için yapılan işbirliğininin bundan sonra her perşembe günü devam etmesi kararı alındı. Geçen perşembe günü tekrar biraraya genel çevre gönüllüleri, Kardak Turizmin Sahibi Öçay Akdoğan'ın ücretsiz tahsis ettiği iki tekneyle gün boyu kanalda pet şişeden balıkçı ağına, av tüfeği kartuşundan ıslak mendile kadar pek çok atık topladı. Sazlıklar arasına sıkışan katı atıklar ise tırmık yardımıyla çıkarıldı.

Kanaldan toplanan 30 torba dolusu atık Küçük Dalyan ve İztuzu Plajı İskelesi'nde getirildi. Atıklar buradan Dalyan Belediyesi'ne ait çöp kamyonuyla alınarak, katı atık depolama alınana götürüldü.

Çevre gönüllüleri adına konuşan Fazile Zahir, "Bir önceki haftaya göre daha fazla çöp topladık. Bundan sonra da temizliğe devam edeceğiz. Herkesi perşembe günleri saat 10.00'da başladığımız temizlik çalışmasına katılmaya davet ediyoruz" dedi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim